Wonen+ is opgezet met als doel dat mensen zo zelfstandig mogelijk thuis kunnen wonen. Als u door omstandigheden niet meer alles zelf kunt, dan is het prettig als er iemand in de buurt is die een beetje kan bijspringen. Bijvoorbeeld met een boodschap, een klusje, computerhulp of gewoon met wat gezelschap. Voor de een is dat vanzelfsprekend, voor de ander helemaal niet. 

Diensten van Wonen+

Wonen+ biedt de volgende diensten (klik voor meer informatie):

 

Sluit uw vraag niet aan bij het huidige dienstenaanbod? Wij denken graag met u mee en kijken samen met u naar mogelijkheden die er zijn. Indien nodig verwijzen wij u door naar een van onze samenwerkingspartners.

Contact opnemen kan via:

e-mail: wonenplus@wijzijntraversegroep.nl

tel: 06-38772526 / 14 0165

Vrijwilligers

Wonen+ wordt gecoördineerd door WijZijn. Wij hebben een enthousiaste groep vrijwilligers voor Wonen+. En we hopen op meer! Steeds vaker zien we dat mensen die goed geholpen zijn door een vrijwilliger, zelf ook actief worden voor Wonen+. Meestal op een gebied waar ze zelf handig in zijn. Zo geven zij de hulp die ze mochten ontvangen, door aan een ander die het goed kan gebruiken. En de cirkel is rond! Wilt u aan de slag als vrijwilliger? U kunt ons op werkdagen bereiken via telefoonnummers 06 3877 2526 / 140165

of e-mailadres wonenplus@wijzijntraversegroep.nl.

Aanmelden voor ondersteuning?

U kunt zich zelf aanmelden voor Wonen+. Ook een ander kan dit voor u doen. Aanmelden kan ook voordat u een concrete vraag hebt. Na de aanmelding volgt er een kennismakingsgesprek, eventueel bij u thuis, en geven we u meer informatie over de mogelijkheden van Wonen+. U kunt ons op werkdagen bereiken via telefoonnummer 140165 of e-mailadres wonenplus@wijzijntraversegroep.nl. Inlopen kan op dinsdagen en donderdagen van bij 09.00 tot 12.30 uur bij Parrotia, Markt 54 in Roosendaal.

Bekijk het aanbod in uw gemeente

Verhalen uit de praktijk

Speelgoedmarkt voor de hele wijk

Mevrouw Veldman is vrijwilliger van de kerk. Ze heeft nog veel tweedehands speelgoed staan, dat gezinnen bij haar hebben achtergelaten. Wat kan ze ermee? Ze bezoekt het spreekuur in de wijk en vraagt of er gezinnen zijn die dit kunnen gebruiken. De sociaal werker van WijZijn oppert het idee om een speelgoedmarkt te organiseren.

Stel uw vraag