Werken bij WijZijn

Jongerenwerker

Jongerenwerker (m/v)

36 uur per week in de gemeente Steenbergen, per direct tot en met 31 december 2019

Organisatie

WijZijn Traverse Groep is een dynamische organisatie voor maatschappelijk welzijn. We zijn werkzaam in 7 gemeenten in West-Brabant en Tholen. WijZijn Traverse Groep wil er zijn voor alle inwoners binnen een gemeente, ongeacht leeftijd, achtergrond of beperking. We ondersteunen mensen om oplossingen te vinden voor hun problemen en (weer) zelfredzaam te worden op het gebied van financiën, relaties, gezondheid, wonen, (rouw)verwerking etc. We stimuleren mensen ook om zelf actief te worden en iets voor elkaar te betekenen, in de vorm van burenhulp, buurtactiviteiten of vrijwilligerswerk. Onze overtuiging is dat ieder mens ooit hulp nodig kan hebben, maar ook dat ieder mens kan meedoen en bijdragen aan de samenleving.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Bergen op Zoom. Er zijn circa 160 professionals en 700 vrijwilligers binnen onze organisatie actief.

Functieomschrijving

Als jongerenwerker bij WijZijn Steenbergen heb je een unieke rol: zowel voor de doelgroep, je collega’s uit het sociaal team als de uitvoerende samenwerkingspartners ben jij het directe aanspreekpunt en geef je invulling aan de gevraagde inzet.

Hiernaast coach je zelf ook jongeren bij het ontwikkelen van zelfredzaamheid en het benutten van hun talenten en zorg je voor voorlichting en preventie.

Je verricht je werkzaamheden vanuit de afgesproken locatie(s), legt verantwoording af aan de manager en neemt deel aan collegiaal overleg. Uiteraard ben je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen het werkterrein.

In je functie maak je deel uit van netwerken in het sociaal domein en werk je nauw samen met partners op het gebied van welzijn en zorg. Omdat je de doelgroep kent, zorg je vaak voor een brug van en naar andere organisaties die de jongeren (meer) bieden dan wat passend blijkt bij je rol in het voorliggende veld.

Wij vragen:

 • Een voltooide opleiding sociaal werk op hbo-niveau; bijvoorbeeld CMV of Pedagogiek;
 • Je bent in staat om een vertrouwensrelatie op te bouwen en te behouden met jongeren die vragen en/of problemen (zouden kunnen) hebben;
 • Een flexibele, enthousiaste en vernieuwingsgezinde collega die de jongere en zijn vraag centraal zet en ziet als een expert in zijn eigen situatie als deel van verschillende (gezins-) systemen;
 • Een collega die in staat is om te netwerken en met samenwerkingspartners relaties op te bouwen en te onderhouden;
 • Ervaring met en een duidelijke visie op de betreffende doelgroep en werkterreinen;
 • In het bezit van de SKJ-beroepsregistratie of de bereidheid dit te behalen;
 • Beschikking over een auto (eigen vervoer);
 • Bij aanstelling is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag een vereiste.

WijZijn Traverse Groep hecht veel belang aan onderstaande kernwaarden en competenties:
kernwaarden: verantwoordelijkheid, samen sterk (werken in samenhang en verbinding met de ander) en betrouwbaar en integer.
competenties: professioneel & deskundig, ondernemend, flexibel en netwerkversterkend.

Wij bieden:

 • een uitdagende functie als sociaal werker met veel afwisseling en een salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden conform de Cao Sociaal Werk (schaal 8);
 • opname in PFZW pensioenfonds;
 • leuke werksfeer in dynamische organisatie;
 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst.

Informatie en sollicitatie:

Nadere informatie over de functie in Steenbergen kun je inwinnen bij regiomanager Steenbergen op esther.brandse@wijzijntraversegroep.nl.

Is je interesse gewekt? Maak je belangstelling uiterlijk zondag 17 februari kenbaar door jouw cv en motivatiebrief te versturen via de sollicitatiepagina.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 22 februari en/of maandag 25 februari 2019

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stel uw vraag