Vrijwilligers vacatures

Fijn dat u zich wilt inzetten als vrijwilliger bij WijZijn! Want vrijwilligers zijn voor ons onmisbaar! 

Hieronder vindt u openstaande vrijwilligersvacatures. Heeft u een eigen idee? Heeft u deskundigheid, of ervaring, die u graag wilt inzetten? Dan maken wij graag een afspraak. Voor andere vacatures in uw gemeente kunt u terecht op de website van het VIP BOZ en Steenbergen: http://www.vrijwilligersinformatiepunt.nl/ of op de website van Roosendaal voor Elkaar.

 

7 vacature(s) gevonden

Gemeente
Opleiding
Sector
 • Vrijwilliger in Steenbergen voor de Boodschappendienst gezocht!

  Omgeving Steenbergen

  Boodschappendienst in Steenbergen

  Voor de boodschappendienst zoeken wij enthousiaste vrijwilligers.

  • Vind je het leuk om één keer per week voor iemand een boodschapje te doen? 
  • Ben je sociaal en houd je van het maken van een praatje?
  • Ben je in staat om samen met de klant, of in sommige gevallen alleen, een boodschapje te doen? 

  Dan zijn wij heel blij met jou! 

  Neem dan contact op met het ons Sociaal team Steenbergen 

  Alle gegevens vind je in de bijgevoegde link. 

   

  https://www.vrijwilligersinformatiepunt.nl/pagina/vacaturedetail/77809963-4978-4E4A-AC21-313DBB9406E4

   

 • Vrijwillige kok/ Gastvrouw in Onze Stede in Steenbergen

  Omgeving Tholen, Steenbergen

  Houdt je van gezelligheid en koken, dan ben jij degene die we zoeken! 

 • Vrijwilliger gezocht die iets voor ouderen wil betekenen in Steenbergen

  Omgeving Tholen, Steenbergen

   

  Gezelschap voor ouderen

  Voor de vrijwillige thuishulp zijn we op zoek naar vrijwilligers die circa 1 x per week op bezoek gaan bij ouderen. Deze ouderen zijn veelal alleen of hebben geen familie in de buurt wonen. Het gaat om het maken van een praatje, wandelen met of zonder rolstoel/rollator, een spelletje spelen enzovoort.

  Voor meer informatie:

  https://www.vrijwilligersinformatiepunt.nl/pagina/vacaturedetail/ADD16D3A-EE96-4640-8910-9E0F85ECF146

   

 • Maatjes gezocht

  Omgeving Tholen, Steenbergen

  Maatjes gezocht!

  MaatjesPlusProject Steenbergen brengt bijzondere mensen bij elkaar. Mensen, jong en oud, kunnen op sommige momenten in hun leven behoefte hebben aan een ‘Maatje’, soms kortdurend, soms voor langere tijd. Het gaat om mensen die (even) niet meer mee kunnen komen in onze maatschappij. Oorzaken kunnen zeer divers zijn: een (plotselinge) ziekte met (mogelijk) blijvende gevolgen, weinig sociale contacten, weinig vrijetijdsbesteding, niet weten hoe (nieuwe) contacten te maken, psychische problemen of een verstandelijke beperking. Wij zoeken vrijwilligers die bereid zijn om zich in te zetten voor deze doelgroep.

  Voor meer informatie:

  https://www.vrijwilligersinformatiepunt.nl/pagina/vacaturedetail/202F0546-3396-468E-AF77-C0F81F3ACF4B

 • Vrijwilliger Maaltijdendienst in Steenbergen

  Omgeving Steenbergen

   

   

  Vrijwilliger Maaltijdendienst in Steenbergen

  Het ouderenwerk bezorgt 1x per week maaltijden aan mensen die (tijdelijk) niet meer voor zichzelf kunnen koken. Hiermee bieden wij ouderen en mensen met een beperking de kans om gezonde maaltijden te blijven nuttigen. Wij kunnen gebruik maken van een koelauto om verantwoord deze koel-verse maaltijden te bezorgen.
  Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het team komen versterken. Je werkt in een rooster met een vaste collega die of de maaltijden aflevert bij de klant of de koelauto bestuurt.

  Voor meer informatie:

  https://www.vrijwilligersinformatiepunt.nl/pagina/vacaturedetail/88738698-FEDB-4B5D-9AC5-91F2125AFC47

   

   

   

 • Vrijwilliger VoorleesExpress Steenbergen gezocht!

  Omgeving Steenbergen

   

  Voorlezer bij de VoorleesExpress in Steenbergen

  Het is belangrijk dat kinderen worden voorgelezen. Buiten dat het heel gezellig is, leren ze er ook heel veel van. Ze leren veel nieuwe woorden en denken na over verschillende onderwerpen. 
  Helaas zijn niet alle ouders in staat om hun kinderen voor te lezen. Vaak hebben ze zelf heel veel moeite met de Nederlandse taal. Of ze zijn zelf nooit voorgelezen en hebben geen idee hoe ze dat aan moeten pakken.
  Bij de VoorleesExpress zoeken we naar manieren waarop de ouders hun kinderen beter (en op een gezellige manier) kunnen helpen met taal. Want alles wat ouders zelf kunnen doen telt heel sterk mee voor de ontwikkeling van de kinderen. Als voorlezer ga je 20 weken lang circa een uur per week naar het gezin toe.

  Voor meer informatie:

  https://www.vrijwilligersinformatiepunt.nl/pagina/vacaturedetail/52DCA73C-89F7-4BC3-9403-EBA976743E43            

 • Nieuwe vrijwilligers voor de werkgroep Rouw in Roosendaal gevraagd!

  Omgeving Roosendaal, Rucphen

  WIL JE SAMEN MET IEMAND IN ROUW OP PAD VAN DONKER NAAR LICHT?

  De werkgroep is voor de afdeling Roosendaal  op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor rouwbegeleiding; individueel of voor een groep. De werkgroep is ook op zoek naar mensen die willen meedenken en –werken in de kerngroep die de groep vrijwilligers aanstuurt.

  De werkgroep

  De werkgroep Rouwbegeleiding West-Brabant en Tholen wordt ondersteund door WijZijn Traverse Groep.

  Doel van de werkgroep is het bevorderen van de bewustwording ten aanzien van het omgaan met dood en rouw en  ondersteuning  bieden tijdens het rouwproces.

  In onze samenleving is het niet meer zo vanzelfsprekend dat dood en rouw bij het leven horen. Het liefst wordt er niet meer aan gedacht, niet over gesproken en wordt het snel vergeten. Voor rouwenden is het  belangrijk en fijn om er wèl over te spreken, ook na een paar maanden en ook na een jaar, drie jaar of langer.

  Openheid en erover praten helpt te leren leven met het verlies en de herinnering aan je dierbare levend te houden.

  De werkgroep ontwikkelt activiteiten rondom drie aspecten:

  Rouwbegeleiding bestaande uit:  individuele begeleiding, lotgenotengespreksgroepen  en Rouwcafé de Zoom

  Voorlichting: thema-avonden, lezingen en informatieavonden,

  Herdenkingsbijeenkomsten rondom Allerzielen.

  De werkgroep Rouwbegeleiding bestaat uit geschoolde vrijwilligers met verschillende maatschappelijke en professionele achtergronden.  Veel van deze vrijwilligers zijn ervaringsdeskundigen die hun eigen proces zodanig verwerkt hebben dat zij nu anderen kunnen en willen ondersteunen. Andere vrijwilligers heb werk gedaan (betaald of vrijwillig) waarin ondersteuning bij rouwverwerking een onderdeel was. Door het volgen van intervisies, bijscholingen en symposia op het gebied van rouw  ontwikkelen de vrijwilligers zich verder. Veel van de vrijwilligers dragen ook bij in de ontwikkeling van de werkgroep door bijvoorbeeld deel uit te maken van de kerngroep of bij te dragen aan de nieuwsbrief en andere communicatie.

  Wie zoeken wij?

  U heeft affiniteit met rouw en verlies. U beschikt over goede communicatieve vaardigheden of staat er voor open uzelf daarin te ontwikkelen. U bent bereid om een deel van uw vrije tijd te besteden aan medemensen die in rouw zijn.

  Herkent u zich in bovenstaande beschrijving en spreekt de werkgroep u aan? Dan is vrijwilliger worden bij de werkgroep mogelijk iets voor u.

  U dient als potentiele vrijwilliger de kadertraining te volgen waarin u als vrijwilliger o.a. kennis en training krijgt over rouw en verlies, begeleiding van rouwprocessen en het begeleiden van een Lotgenotengroep. Na de training evalueren we of de rouwbegeleiding iets is wat bij u past en welke begeleidingen u wilt gaan doen. Wij bieden vervolgens intervisies, bijscholingen en een onkostenvergoeding.

  Aarzel niet en meld u aan voor een vrijblijvend gesprek. U bent van harte welkom!

  Website: www.wijzijntraversegroep.nl/rouw-verwerking-en-verlies  

Stel uw vraag