Vrijwilligers vacatures

Fijn dat u zich wilt inzetten als vrijwilliger bij WijZijn! Want vrijwilligers zijn voor ons onmisbaar! 

Hieronder vindt u openstaande vrijwilligersvacatures. Heeft u een eigen idee? Heeft u deskundigheid, of ervaring, die u graag wilt inzetten? Dan maken wij graag een afspraak. Voor andere vacatures in uw gemeente kunt u terecht op de website van het VIP BOZ en Steenbergen: http://www.vrijwilligersinformatiepunt.nl/ of op de website van Roosendaal voor Elkaar.

 

37 vacature(s) gevonden

Gemeente
Opleiding
Sector
 • Vrijwilliger Spreekuur Roosendaal Voorelkaar

  Omgeving Roosendaal

  Vind jij het leuk om mensen te helpen heb je affiniteit met vrijwilligers, dan zijn wij op zoek naar JOU!


  Wij zijn op zoek naar:
  vrijwilligers voor ons spreekuur in Parrotia op 
  dinsdag van 10:00u tot 12:00u 
  donderdag van 14:00u tot 16:00u

  Je bent klantvriendelijk en servicegericht.
  Je bent de verbinder tussen een eventueel toekomstige vrijwilliger en een hulpvrager.
  Je helpt mensen op weg op de website
  Je stelt de juiste vragen, om erachter te komen waar iemand naar op zoek is.

  Wij horen het heel graag als je interesse hebt.

 • Nieuwe vrijwilligers voor "Kroeven voor Elkaar" gezocht in Roosendaal!

  Omgeving Roosendaal

  Kroeven voor Elkaar is een initiatief van WijZijn Roosendaal. We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om huisbezoeken af te leggen bij medebewoners uit de wijk Kroeven.

  Wekelijks op maandagochtend gaan we in tweetallen op huisbezoek bij bewoners uit de wijk. We gaan zowel preventief huis aan huis op bezoek, maar ook af op signalen van organisaties en bewoners. 
  We maken kennis met bewoners, vragen of mensen ergens hulp bij nodig hebben. Dit kan gaan om vragen over bijvoorbeeld financiën, zelfstandig wonen, zorg of welzijn, maar ook welk talent bewoners hebben en of zij deze willen inzetten in de wijk. Na afloop bespreken we de gesprekken en actiepunten met elkaar.

   

 • Ambassadeur Brandveilig Leven Roosendaal

  Omgeving Roosendaal

  Vanwege de toenemende vraag naar onze workshops, voorlichting, evenementen en Home Safety Checks zijn wij op zoek naar versterking van ons vrijwilligersteam met ambassadeurs Brandveilig Leven Roosendaal. 

 • Vrijwilliger digipunt Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom

  Vrijwilliger digitale ondersteuning

  Het DigiPunt is een spreekuur waar een goed opgeleide en ervaren vrijwilliger kan helpen met het invullen van (aanvraag-) formulieren op internet en deze ook gaat versturen via email of een website.

  Daar zoeken we vrijwilligers voor die op één of meerdere middagen per week dat willen doen. Dit gebeurt in een spreekkamer van Vraagwijzer aan Jacob Obrechtlaan 5 te Bergen op Zoom.

 • Vrijwillige bemiddelaars Woensdrecht gezocht!

  Omgeving Woensdrecht

   

  Vrijwilligers bemiddelaars gezocht voor Buurtbemiddeling Woensdrecht

  Vanaf 1 januari gaat buurtbemiddeling in Woensdrecht van start.

  Bij buurtbemiddeling ondersteunen hiervoor opgeleide vrijwilligers bewoner met burenproblemen, overlast en irritaties om deze samen met de buren op te lossen. In Woensdrecht gaat buurtbemiddeling van start als onderdeel van WijZijn Woensdrecht. Daarom zijn wij vanaf hden op zoek naar enthousiaste mensen die interesse hebben om vrijwillig buurtbemiddelaar te worden. In Tholen, Steenbergen, Roosendaal en Bergen op Zoom is buurtbemiddeling al langer actief als onderdeel van WijZijn Traversegroep. Binnenkort organiseren wen een driedaagse basistraining buurtbemiddeling voor nieuwe vrijwilligers.

  Ben jij degene die altijd bemiddelt wanneer er ruzie is in je gezin, familie of vriendengroep? Vind je het leuk om bij anderen achter de voordeur te komen en te luisteren naar hun verhaal. Woon je in gemeente Woensdrecht of daar vlakbij? Dan zijn we op zoek naar jou!
  Vrijwilligers bij buurtbemiddeling worden opgeleid in het voeren van gesprekken met bewoners die ergernissen, irritaties of ruzie ervaren van hun buren. Daarnaast hebben zij de rol van bemiddelaar in een gesprek tussen twee of meerdere buren. De rol van buurtbemiddelaar draagt bij aan de ontwikkeling van uw communicatieve vaardigheden en is goed te combineren met werk of studie. Een achtergrond als mediator is niet nodig.

  Je ontvangt van ons een uitgebreide training en begeleiding in de vorm van coaching, bijscholing en intervisies.

  Lijkt het jou leuk om je in te zetten voor buurtbemiddeling, meld je dan direct aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met coördinator via buurtbemiddeling@wijzijntraversegroep.nl of 0164-237056  

   

   

 • Een gastheer/ dame gezocht voor de Kastanje in Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom

  We zoeken met spoed een enthousiaste vrijwilliger voor het begeleiden van activiteiten in Ontmoetingscentrum De Kastanje
  Kastanjelaan 164
  4621 HK Bergen op Zoom

  We zoeken iemand die (vanaf september) op donderdagmiddag tussen 13:00- 17:00 beschikbaar is.

  We zoeken iemand die:

  • Graag met ouderen werk
  • Geduld heeft
  • Een teamspeler is
  • Het leuk vind om het beste in mensen boven te halen.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Theo Jongenelen via

  theo.jongenelen@wijzijntraversegroep.nl

  Of u kunt onderstaand contactformulier invullen.

 • Nieuwe buurtbemiddelaars gezocht in West Brabant en Tholen

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht, Halderberge, Tholen, Steenbergen

  Vrijwilliger Buurtbemiddeling West-Brabant en Tholen

  De buurtbemiddelingsprojecten van WijZijn zoeken nieuwe vrijwilligers

  Bij buurtbemiddeling ondersteunen hierin opgeleide vrijwilligers bewoner met burenproblemen, overlast en irritaties om deze samen met de buren op te lossen. In Tholen, Steenbergen, Roosendaal en Bergen op Zoom neemt de vraag naar ondersteuning toe. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. We organiseren een regionale Basistraining buurtbemiddeling in Bergen op Zoom  16 en 17 november van 9.30 tot 16.30 en 13 januari van 14.30 tot 21.30.

   

 • Vrijwilliger gastheer of gastdame gezocht voor steunpunten in Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom

  Wij zijn opzoek naar een enthousiaste heer of vrouw die het leuk vind om gasten van de ouderenactiviteiten van een kopje koffie/ thee te voorzien.

   

 • Vrijwillige trainer bij WijZijn Bergen op Zoom (Vrijwilligersacademie) in Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht, Halderberge, Tholen, Steenbergen

  Vrijwillige trainer

  De Vrijwilligersacademie Bergen op Zoom organiseert workshops, trainingen, cursussen en presentaties voor vrijwilligers en mantelzorgers.


  De trainersgroep bestaat uit mensen met diverse achtergronden, die het leuk vinden om bezig te zijn met het overbrengen van kennis en het geven van inzichten en toepassingsmogelijkheden in het vrijwilligerswerk.

 • Organisatievrijwilliger bij WijZijn Bergen op Zoom (Vrijwilligersacademie) in Bergen op Zoom/ bij Roosendaal voor Elkaar in Roosendaal

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht, Halderberge, Tholen, Steenbergen

  De Vrijwilligersacademie Bergen op Zoom/ vrijwilligerscollege in Roosendaal organiseert gratis workshops, trainingen, cursussen en presentaties voor vrijwilligers en mantelzorgers in Bergen op Zoom.
  Het aanbod wordt samengesteld om vrijwilligers en mantelzorgers te inspireren en te ondersteunen in het werk dat zij voor anderen doen.
  Het organiseren van de bijeenkomsten brengt het nodige werk met zich mee. Van idee tot realisatie is het belangrijk dat er goede afspraken worden gemaakt en dat acties worden opgevolgd binnen een doorgaans strak tijdschema.
   

   

 • Promotie/ communicatie vrijwilligers Roosendaal voorelkaar

  Omgeving Roosendaal

  WijZijn Traversegroep zoekt nieuwe enthousiaste vrijwilligers om het team van Roosendaal Voorelkaar te versterken.

  Roosendaal voorelkaar  is een netwerk van lokale websites waarop vrijwillige hulp wordt gevraagd en geboden. Via Roosendaal voorelkaar website kan iedereen hulp aanbieden of hulp vragen en zo met elkaar in contact komen ...

  We zoeken met name vrijwilligers die willen meedenken om in Roosendaal en de omliggende dorpen, de bekendheid te vergroten.

   

 • Vrijwillige coördinator taalcafe bibliotheek Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom

  Gezocht: Vrijwillige coördinator taalcafé Bergen op Zoom
  (voor gemiddeld 2 tot 3 uur per week)

  Het taalcafé is een laagdrempelige manier om met elkaar in gesprek te gaan. Het gaat specifiek om ontmoeting en conversatie. Het is dus géén taalcoaching. Vrijwilligers en deelnemers vormen kleine groepjes en spreken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Familie, sport, gekke spreekwoorden en hoe je zeep maakt; alles komt voorbij. Sommige vrijwilligers en deelnemers sluiten iedere week aan, anderen wanneer het hen uitkomt. Er is altijd een coördinator aanwezig die rond loopt en aanschuift bij verschillende tafels. Maar graag willen wij daar iemand bij. En die coördinator kun jij zijn!

   

 • Vrijwilligers voor de Roosendaalse Voorelkaar teams gezocht!

  Omgeving Roosendaal, Halderberge

   

  Voor mensen die oog hebben voor het welzijn van anderen

  Vacature: team VOOR ELKAAR Tolberg

  Voor steeds meer mensen wordt het lastig om het hoofd financieel boven water te houden. Daarnaast staan veel mensen er alleen voor en krijgen maar weinig hulp meer vanuit de buurt of van familie. Van de andere kant zijn er ook mensen die iets willen betekenen voor anderen die zich bevinden in zo'n moeilijke situatie. In alle wijken in Roosendaal hebben we een team van actieve vrijwilligers bij elkaar die wekelijks de wijk in gaan om mensen te helpen met de volgende vragen of problemen:

 • MaatjesPlusProject Steenbergen "brengt bijzondere mensen bij elkaar"

  Omgeving Steenbergen

  MaatjesPlusProject Steenbergen brengt bijzondere mensen bij elkaar

   iets voor u?

  Mensen, jong en oud, kunnen op sommige momenten in hun leven behoefte hebben aan een ‘Maatje’, soms kortdurend, soms voor langere tijd. Het gaat om mensen die (even) niet meer mee kunnen komen in onze maatschappij.

  Oorzaken kunnen zeer divers zijn: een (plotselinge) ziekte met (mogelijk) blijvende gevolgen, weinig sociale contacten, weinig vrijetijdsbesteding, niet weten hoe (nieuwe) contacten te maken, psychische problemen of een verstandelijke beperking.

 • Wij zoeken vrijwilligers voor in de leukste en hipste doorgeefwinkel van Noord-Brabant.

  Omgeving Bergen op Zoom

  We zoeken voor de weggeefwinkel in de wijk Borgvliet in Bergen op Zoom enthausiaste vrijwilligers die willen meehelpen en meedenken in de Deelboz.

 • Vrijwilliger mobiliteitsconsulent

  Omgeving Bergen op Zoom

  Vacature Mobiliteitsconsulent

  Mobiliteitsconsulenten zijn vrijwilligers die in de gemeente Bergen op Zoom inwoners adviseren hoe zij het beste van A naar B kunnen reizen. Mobiliteitsconsulenten informeren daarbij niet alleen over gebruik van het reguliere Openbaar Vervoer (OV), maar ook over de deeltaxi en andere vrijwillige vervoersdiensten binnen de gemeente Bergen op Zoom. Je helpt bij de aanvraag van een OV-chipkaart en informeert over het gebruik hiervan. Ook weet je mensen door te verwijzen voor specifieke vragen.

 • Vrijwillige chauffeurs gezocht voor onze maaltijddienst

  Omgeving Bergen op Zoom

  Chauffeurs gezocht voor onze maaltijdendienst!

   

  Vanwege een verhuizing naar een ander pand, staan wij voor een nieuwe uitdaging: het logistiek plannen en het opnieuw vormgeven  van onze maaltijdenservice in Bergen op Zoom.

  Hiervoor zijn wij op zoek naar enthousiaste chauffeurs. Rond 08.00 uur stap jij in onze koelwagen en rijd je naar onze leverancier in Hoogerheide. Daar laad je de maaltijden (die klaar staan) in en rijd je vervolgens weer terug naar Bergen op Zoom. Hier wordt dan het stokje van je overgenomen door collega vrijwilligers. Zij zorgen verder voor de verspreiding van de maaltijden bij onze klanten thuis.

  Ben jij een vroege vogel, in het bezit van een geldig rijbewijs en bereid één of meerdere ochtenden per week een uurtje te besteden aan vrijwilligerswerk, dan nodigen wij je van harte uit te reageren.

  Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met Saskya de Keijzer, Sociaal Werker Mantelzorg en Vrijwilligerswerk Bergen op Zoom, via: saskya.dekeijzer@wijzijntraversegroep.nl.

 • Vrijwilliger Activering Crisisopvang Roosendaal

  Omgeving Roosendaal

  Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om bewoners van de crisisopvang te ondersteunen bij het doen van alledaagse taken. Op het moment vooral bij het helpen met klusjes en onderhoud van de tuin

  Onze crisisopvang is bedoeld voor mensen die door een crisis tijdelijk niet thuis kunnen wonen.

  Bewoners krijgen in de crisisopvang een eigen kamer. Voor ouders met kinderen is een familiekamer beschikbaar. Samen met de andere bewoners wordt gekookt, gegeten en schoongemaakt. Er is overdag en af en toe ‘s avonds begeleiding aanwezig. Eerst kunnen bewoners tot rust komen, daarna maken zij met hun begeleider een toekomstplan om hun problemen aan te pakken.

  Crisisopvang is beschikbaar voor de inwoners van de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht. 

   

 • Vrijwilliger Voorlezer bij de Voorleesexpress

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen

  Geen kind zonder voorlezen: word voorlezer bij de VoorleesExpress

  Voorlezen, kinderen enthousiasmeren en ouders stimuleren; dat doe je als voorlezer. Je gaat twintig keer voorlezen bij een gezin thuis en neemt zelf een tas vol boeken mee. Samen kijken jullie hoe het voorlezen past in de thuissituatie. Hierin word je begeleid door een coördinator.  Ook laat je het gezin kennismaken met de bibliotheek.
  Wil jij je inzetten om taalachterstand bij kinderen te voorkomen? Hou je van voorlezen en wil je dit graag delen? Dan staat er ook een gezin op jou te wachten..

 • Vrijwilliger Coordinator bij de Voorleesexpress

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen

  Coördinator bij de Voorleesexpress

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen

  Geen kind zonder voorlezen: word coördinator bij de VoorleesExpress!

  De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. We stellen ouders in staat om de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren – op hun eigen manier. Twintig weken lang komt een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Het gaat hierbij om kinderen met een taalachterstand of kinderen die dreigen een achterstand op te lopen.

  Een coördinator ondersteunt vijf voorlezers en gezinnen en vormt de schakel tussen de voorlezer en de lokale projectleider.

  Lijkt het je leuk om als coördinator aan de slag te gaan? WijZijn coördineert het project in Roosendaal, Bergen op Zoom, Rucphen en Steenbergen.

 • Chauffeurs gezocht voor onze maaltijdendienst in Bergen op Zoom!

  Omgeving Bergen op Zoom

  Chauffeurs gezocht voor onze maaltijdendienst!

   

  Vanwege een verhuizing naar een ander pand, staan wij voor een nieuwe uitdaging: het logistiek plannen en het opnieuw vormgeven  van onze maaltijdenservice in Bergen op Zoom.

  Hiervoor zijn wij op zoek naar enthousiaste chauffeurs. Rond 08.00 uur stap jij in onze koelwagen en rijd je naar onze leverancier in Hoogerheide. Daar laad je de maaltijden (die klaar staan) in en rijd je vervolgens weer terug naar Bergen op Zoom. Hier wordt dan het stokje van je overgenomen door collega vrijwilligers. Zij zorgen verder voor de verspreiding van de maaltijden bij onze klanten thuis.

  Ben jij een vroege vogel, in het bezit van een geldig rijbewijs en bereid één of meerdere ochtenden per week een uurtje te besteden aan vrijwilligerswerk, dan nodigen wij je van harte uit te reageren.

  Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met Saskya de Keijzer, Sociaal Werker Mantelzorg en Vrijwilligerswerk Bergen op Zoom, via: saskya.dekeijzer@wijzijntraversegroep.nl.

   

 • Nieuwe vrijwilligers voor het welzijnswerk in Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom

  Voor de welzijnsdienst in Bergen op Zoom zoeken we nieuwe vrijwilligers die kwetsbare bewoners in Bergen op Zoom willen ondersteunen.

  We zoeken mensen voor de klussendienst, maatjes, boodschappendienst etc.

  We zoeken met name wat jongere vrijwilligers om de diversiteit in het vrijwilligersteam te vergroten.

   

   

   

 • Vrijwillige medewerker voor het spreekuur van Bureau Sociale Raadslieden gezocht!

  Omgeving Bergen op Zoom

  Ter versterking van Bureau Sociaal Raadslieden zijn wij op zoek naar:

  Vrijwillige medewerkers voor ons spreekuur in Bergen op Zoom

  die het leuk vinden onze bezoekers te informeren en te adviseren als zij vragen hebben op het terrein van wet- en regelgeving.

   

 • Kind aan Huis in Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom, Steenbergen

  WijZijnTraversegroep Bergen op Zoom zoekt vrijwilligers voor zijn project  Kind aan Huis. In dat project ondersteunt WijZijn gezinnen die zich (tijdelijk) in een moeilijke situatie bevinden. We nodigen vrouwen en mannen uit om zich aan te melden.

   

 • Taalpunt in de wijk Kalsdonk (Roosendaal) op zoek naar vrijwilligers !!

  Omgeving Roosendaal

  Een taalpunt is voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven ? Mensen die laaggeletterd zijn, kunnen terecht in het Taalpunt in Kalsdonk voor vragen rondom taal. Elke dinsdagochtend van 9.30 tot 11.30 is er een inloopspreekuur van het Taalpunt in het Gezondheidsplein Kalsdonk aan de Heilig Hart plein 38 in Roosendaal. We zitten op de 1ste verdieping en mensen kunnen daar binnen lopen zonder afspraak. We zijn er voor iedereen !

 • Vrijwilliger STA-team Kalsdonk en/of Burgerhout in Roosendaal

  Omgeving Roosendaal

  Voor mensen die oog hebben voor het welzijn van anderen

  Vacature: STA-team medewerker Kalsdonk en/of Burgerhout in Roosendaal

  Voor steeds meer mensen wordt het lastig om het hoofd financieel boven water te houden. Daarnaast staan veel mensen er alleen voor en krijgen maar weinig hulp meer vanuit de buurt of van familie. Van de andere kant zijn er ook mensen die iets willen betekenen voor anderen die zich bevinden in zo'n moeilijke situatie. In de wijk Kalsdonk en Burgerhout in Roosendaal hebben we een team van actieve bewoners bij elkaar die wekelijks de wijk in gaan om mensen te helpen met de volgende vragen of problemen:

  • Het wordt steeds moeilijker om de maand rond te komen met mijn geld.
  • Ik heb weinig contact met anderen. Ik voel me steeds meer alleen staan.
  • De verzorging van mijn partner wordt steeds zwaarder, hou ik dit nog wel vol ?
  • Ik heb last van de buren. Ik woon hier niet meer met veel plezier en voel me onveilig.

   

 • Vrijwilliger ondersteuner van mantelzorger in Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom

  Ondersteuning bieden aan mantelzorgers

  Zorgt u graag voor mensen? Bent u een zorgzaam type en wilt u graag iets betekenen voor een ander? Dan is het ondersteunen van mantelzorgers misschien iets voor u.

   

 • Vrijwillige trainingsondersteuner Vrijwilligerscollege Roosendaal

  Omgeving Roosendaal, Rucphen

  Het Vrijwilligerscollege Roosendaal is op zoek naar een vrijwillige trainingsondersteuner
   

  Het Vrijwilligerscollege Roosendaal organiseert workshops, trainingen, cursussen en presentaties voor vrijwilligers in Roosendaal.

  Deze bijeenkomsten worden samengesteld om hen te inspireren en te ondersteunen in het werk dat zij voor anderen doen.

  Als blijk van waardering voor hun belangeloze inzet zijn aan de deelname geen kosten verbonden.

  Het motto is ‘Leren van elkaar’.

   

  Om een bijeenkomst soepel te laten verlopen komt van alles kijken. Daarbij kunnen we wel een gastvrije, hartelijke trainingsondersteuner gebruiken!
   

   

 • Vrijwillige trainers, Vrijwilligerscollege Roosendaal

  Omgeving Roosendaal, Rucphen

  Het Vrijwilligerscollege Roosendaal is op zoek naar vrijwillige trainers
   

  Het Vrijwilligerscollege Roosendaal organiseert workshops, trainingen, cursussen en presentaties voor vrijwilligers in Roosendaal.

  Deze bijeenkomsten worden samengesteld om hen te inspireren en te ondersteunen in het werk dat zij voor anderen doen.

  Als blijk van waardering voor hun belangeloze inzet zijn aan de deelname geen kosten verbonden.

  Het motto is ‘Leren van elkaar’.

  De reacties van deelnemers aan bijeenkomsten, vragen uit het veld en ideeën van de trainers zijn de bron voor het samenstellen van het materiaal.

   

  Heb jij didactische vaardigheden en kennis om te delen en zie je het als een uitdaging om een bijeenkomst van de grond af op te bouwen, dan zijn wij op zoek naar jou!

   

   

 • Vrijwilliger met groene vingers gezocht

  Omgeving Roosendaal

  Wonen+ is onderdeel van WijZijn Traverse Groep en heeft als doel om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Wij werken aan dit doel door het aanbieden van diverse diensten zoals klusjes, administratieve ondersteuning, maatjes etc. Deze diensten worden uitgevoerd door vrijwilligers.

 • Vrijwillige coördinator Wonen+

  Omgeving Roosendaal

  Ben jij ondernemend, creatief en ben je geïnteresseerd in een coördinerende functie?

   

  Wonen+ in Roosendaal heeft als doel om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Wij werken aan dit doel door het aanbieden van diverse diensten zoals klusjes, administratieve ondersteuning, maatjes etc in Roosendaal en omgeving. Deze diensten worden uitgevoerd door vrijwilligers.

   

 • STA-team medewerker Kalsdonk en/of Burgerhout in Roosendaal

  Omgeving Roosendaal

  Voor mensen die oog hebben voor het welzijn van anderen

  Voor steeds meer mensen wordt het lastig om het hoofd financieel boven water te houden. Daarnaast staan veel mensen er alleen voor en krijgen maar weinig hulp meer vanuit de buurt of van familie. Van de andere kant zijn er ook mensen die iets willen betekenen voor anderen die zich bevinden in zo'n moeilijke situatie. In de wijk Kalsdonk en Burgerhout hebben we een team van actieve bewoners bij elkaar die wekelijks de wijk in gaan om mensen te helpen met de volgende vragen of problemen:

  Het wordt steeds moeilijker om de maand rond te komen met mijn geld.

  Ik heb weinig contact met anderen. Ik voel me steeds meer alleen staan.

  De verzorging van mijn partner wordt steeds zwaarder, hou ik dit nog wel vol ?

  Ik heb last van de buren. Ik woon hier niet meer met veel plezier en voel me onveilig.

 • Trainingsondersteuners voor de vrijwilligersacademie Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom

  Vrijwilligers kunnen cursussen volgen om (extra) kennis te vergaren waardoor zij beter toegerust zijn om hun functie goed uit te oefenen of tenminste de handvaten krijgen als extra ondersteuning voor hun taak.

 • Moestuin beheer / onderhoud

  Omgeving Bergen op Zoom

  Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met groene vingers die in een coördinerende rol samen met de bezoekers de werkzaamheden in de moestuin van het Doe Centrum en het tuinonderhoud om het pand van het Doe Centrum vorm willen geven.   

 • Boodschappendienst Bergen op Zoom en omgeving

  Omgeving Bergen op Zoom, Steenbergen

  Stichting Welzijn Ouderen Bergen op Zoom is op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om eens per week boodschappen te doen voor ouderen die wegens omstandigheden hier niet meer toe in staat zijn. 
   

 • Chauffeur/begeleider ziekenhuisafspraak senioren

  Omgeving Bergen op Zoom

  Bij WijZijn Traverse groep komt vaak de vraag om met ouderen samen een bezoek aan een arts af te leggen. Ouderen die niet met de deeltaxi naar het ziekenhuis mogen of kunnen, krijgen begeleiding van een vrijwilliger die samen met hen op pad gaat.

 • Vrijwillig begeleider scootmobieltochten

  Omgeving Bergen op Zoom

  WijZijn is op zoek naar een scootmobielgebruiker die met deze scootmobiel als ‘kopman’ vooraan wil rijden tijdens de scootmobieltochten van scootmobielclub ‘Samen Onderweg’. We zoeken iemand die uitmuntend met een scootmobiel kan rijden, de verkeersregels goed kent en de tochten wil helpen uitzetten.

Stel uw vraag