Vrijwilligers vacatures

Fijn dat u zich wilt inzetten als vrijwilliger bij WijZijn! Want vrijwilligers zijn voor ons onmisbaar! 

Hieronder vindt u openstaande vrijwilligersvacatures. Heeft u een eigen idee? Heeft u deskundigheid, of ervaring, die u graag wilt inzetten? Dan maken wij graag een afspraak. Voor andere vacatures in uw gemeente kunt u terecht op de website van het VIP BOZ en Steenbergen: http://www.vrijwilligersinformatiepunt.nl/ of op de website van Roosendaal voor Elkaar.

 

35 vacature(s) gevonden

Gemeente
Opleiding
Sector
 • Vrijwiliger gezocht voor administratieve ondersteuning bij buurtbemiddeling Roosendaal

  Omgeving Roosendaal

  I.v.m. de groei van onze projecten in Roosendaal, Steenbergen, Bergen op Zoom en Tholen zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die ons wil ondersteunen met administratieve en communicatieve taken.

   

 • Leden cliëntenraad

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht, Halderberge, Tholen, Steenbergen

  WijZijn Traverse Groep heeft per 1 januari plaats voor

  leden cliëntenraad (M/V)

  WijZijn Traverse Groep staat voor veerkrachtige mensen en veerkrachtige wijken. We ondersteunen kwetsbare mensen om weer grip te krijgen op hun leven. En we versterken bestaande en nieuwe krachten in wijken. Zodat iedereen mee kan doen. Dat kunnen we alleen samen met anderen.

  Met partners, met mensen uit de wijk en met cliënten. Niet voor niets is onze slogan: samen krijgen we meer voor elkaar.

 • Een gastheer/ dame gezocht voor de Kastanje in Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom

  We zoeken met spoed een enthousiaste vrijwilliger voor het begeleiden van activiteiten in Ontmoetingscentrum De Kastanje
  Kastanjelaan 164
  4621 HK Bergen op Zoom

  We zoeken iemand die (vanaf september) op donderdagmiddag tussen 13:00- 17:00 beschikbaar is.

  We zoeken iemand die:

  • Graag met ouderen werk
  • Geduld heeft
  • Een teamspeler is
  • Het leuk vind om het beste in mensen boven te halen.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Theo Jongenelen via

  theo.jongenelen@wijzijntraversegroep.nl

  Of u kunt onderstaand contactformulier invullen.

 • Lid van de klachtencommissie

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht, Halderberge, Tholen, Steenbergen

  In verband met terugtreding van een van haar leden, is de klachtencommissie op zoek naar versterking. Medewerkers en vrijwilligers van WijZijn Traverse Groep kunnen geen zitting nemen in de klachtencommissie.

 • Nieuwe buurtbemiddelaars gezocht in West Brabant en Tholen

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht, Halderberge, Tholen, Steenbergen

  Vrijwilliger Buurtbemiddeling West-Brabant en Tholen

  De buurtbemiddelingsprojecten van WijZijn zoeken nieuwe vrijwilligers

  Bij buurtbemiddeling ondersteunen hierin opgeleide vrijwilligers bewoner met burenproblemen, overlast en irritaties om deze samen met de buren op te lossen. In Tholen, Steenbergen, Roosendaal en Bergen op Zoom neemt de vraag naar ondersteuning toe. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. We organiseren op 21, 22 September en 13 december weer de driedaagse basistraining buurtbemiddeling voor nieuwe vrijwilligers en hebben nog enkele plekken beschikbaar.

   

 • Vrijwilliger gastheer of gastdame gezocht voor steunpunten in Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom

  Wij zijn opzoek naar een enthousiaste heer of vrouw die het leuk vind om gasten van de ouderenactiviteiten van een kopje koffie/ thee te voorzien.

   

 • Vrijwillige trainer bij WijZijn Bergen op Zoom (Vrijwilligersacademie) in Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht, Halderberge, Tholen, Steenbergen

  Vrijwillige trainer

  De Vrijwilligersacademie Bergen op Zoom organiseert workshops, trainingen, cursussen en presentaties voor vrijwilligers en mantelzorgers.


  De trainersgroep bestaat uit mensen met diverse achtergronden, die het leuk vinden om bezig te zijn met het overbrengen van kennis en het geven van inzichten en toepassingsmogelijkheden in het vrijwilligerswerk.

 • Organisatievrijwilliger bij WijZijn Bergen op Zoom (Vrijwilligersacademie) in Bergen op Zoom/ bij Roosendaal voor Elkaar in Roosendaal

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht, Halderberge, Tholen, Steenbergen

  De Vrijwilligersacademie Bergen op Zoom/ vrijwilligerscollege in Roosendaal organiseert gratis workshops, trainingen, cursussen en presentaties voor vrijwilligers en mantelzorgers in Bergen op Zoom.
  Het aanbod wordt samengesteld om vrijwilligers en mantelzorgers te inspireren en te ondersteunen in het werk dat zij voor anderen doen.
  Het organiseren van de bijeenkomsten brengt het nodige werk met zich mee. Van idee tot realisatie is het belangrijk dat er goede afspraken worden gemaakt en dat acties worden opgevolgd binnen een doorgaans strak tijdschema.
   

   

 • Promotie/ communicatie vrijwilligers Roosendaal voorelkaar

  Omgeving Roosendaal

  WijZijn Traversegroep zoekt nieuwe enthousiaste vrijwilligers om het team van Roosendaal Voorelkaar te versterken.

  Roosendaal voorelkaar  is een netwerk van lokale websites waarop vrijwillige hulp wordt gevraagd en geboden. Via Roosendaal voorelkaar website kan iedereen hulp aanbieden of hulp vragen en zo met elkaar in contact komen ...

  We zoeken met name vrijwilligers die willen meedenken om in Roosendaal en de omliggende dorpen, de bekendheid te vergroten.

   

 • Vrijwillige coördinator taalcafe bibliotheek Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom

  Gezocht: Vrijwillige coördinator taalcafé Bergen op Zoom
  (voor gemiddeld 2 tot 3 uur per week)

  Het taalcafé is een laagdrempelige manier om met elkaar in gesprek te gaan. Het gaat specifiek om ontmoeting en conversatie. Het is dus géén taalcoaching. Vrijwilligers en deelnemers vormen kleine groepjes en spreken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Familie, sport, gekke spreekwoorden en hoe je zeep maakt; alles komt voorbij. Sommige vrijwilligers en deelnemers sluiten iedere week aan, anderen wanneer het hen uitkomt. Er is altijd een coördinator aanwezig die rond loopt en aanschuift bij verschillende tafels. Maar graag willen wij daar iemand bij. En die coördinator kun jij zijn!

   

 • Vrijwilligers voor de Roosendaalse Voorelkaar teams gezocht!

  Omgeving Roosendaal, Halderberge

   

  Voor mensen die oog hebben voor het welzijn van anderen

  Vacature: team VOOR ELKAAR Tolberg

  Voor steeds meer mensen wordt het lastig om het hoofd financieel boven water te houden. Daarnaast staan veel mensen er alleen voor en krijgen maar weinig hulp meer vanuit de buurt of van familie. Van de andere kant zijn er ook mensen die iets willen betekenen voor anderen die zich bevinden in zo'n moeilijke situatie. In alle wijken in Roosendaal hebben we een team van actieve vrijwilligers bij elkaar die wekelijks de wijk in gaan om mensen te helpen met de volgende vragen of problemen:

 • MaatjesPlusProject Steenbergen "brengt bijzondere mensen bij elkaar"

  Omgeving Steenbergen

  MaatjesPlusProject Steenbergen brengt bijzondere mensen bij elkaar

   iets voor u?

  Mensen, jong en oud, kunnen op sommige momenten in hun leven behoefte hebben aan een ‘Maatje’, soms kortdurend, soms voor langere tijd. Het gaat om mensen die (even) niet meer mee kunnen komen in onze maatschappij.

  Oorzaken kunnen zeer divers zijn: een (plotselinge) ziekte met (mogelijk) blijvende gevolgen, weinig sociale contacten, weinig vrijetijdsbesteding, niet weten hoe (nieuwe) contacten te maken, psychische problemen of een verstandelijke beperking.

 • Wij zoeken vrijwilligers voor in de leukste en hipste doorgeefwinkel van Noord-Brabant.

  Omgeving Bergen op Zoom

  We zoeken voor de weggeefwinkel in de wijk Borgvliet in Bergen op Zoom enthausiaste vrijwilligers die willen meehelpen en meedenken in de Deelboz.

 • Vrijwilliger mobiliteitsconsulent

  Omgeving Bergen op Zoom

  Vacature Mobiliteitsconsulent

  Mobiliteitsconsulenten zijn vrijwilligers die in de gemeente Bergen op Zoom inwoners adviseren hoe zij het beste van A naar B kunnen reizen. Mobiliteitsconsulenten informeren daarbij niet alleen over gebruik van het reguliere Openbaar Vervoer (OV), maar ook over de deeltaxi en andere vrijwillige vervoersdiensten binnen de gemeente Bergen op Zoom. Je helpt bij de aanvraag van een OV-chipkaart en informeert over het gebruik hiervan. Ook weet je mensen door te verwijzen voor specifieke vragen.

 • Vrijwillige chauffeurs gezocht voor onze maaltijddienst

  Omgeving Bergen op Zoom

  Chauffeurs gezocht voor onze maaltijdendienst!

   

  Vanwege een verhuizing naar een ander pand, staan wij voor een nieuwe uitdaging: het logistiek plannen en het opnieuw vormgeven  van onze maaltijdenservice in Bergen op Zoom.

  Hiervoor zijn wij op zoek naar enthousiaste chauffeurs. Rond 08.00 uur stap jij in onze koelwagen en rijd je naar onze leverancier in Hoogerheide. Daar laad je de maaltijden (die klaar staan) in en rijd je vervolgens weer terug naar Bergen op Zoom. Hier wordt dan het stokje van je overgenomen door collega vrijwilligers. Zij zorgen verder voor de verspreiding van de maaltijden bij onze klanten thuis.

  Ben jij een vroege vogel, in het bezit van een geldig rijbewijs en bereid één of meerdere ochtenden per week een uurtje te besteden aan vrijwilligerswerk, dan nodigen wij je van harte uit te reageren.

  Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met Saskya de Keijzer, Sociaal Werker Mantelzorg en Vrijwilligerswerk Bergen op Zoom, via: saskya.dekeijzer@wijzijntraversegroep.nl.

 • Vrijwilliger Activering Crisisopvang Roosendaal

  Omgeving Roosendaal

  Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om bewoners van de crisisopvang te ondersteunen bij het doen van alledaagse taken. Op het moment vooral bij het helpen met klusjes en onderhoud van de tuin

  Onze crisisopvang is bedoeld voor mensen die door een crisis tijdelijk niet thuis kunnen wonen.

  Bewoners krijgen in de crisisopvang een eigen kamer. Voor ouders met kinderen is een familiekamer beschikbaar. Samen met de andere bewoners wordt gekookt, gegeten en schoongemaakt. Er is overdag en af en toe ‘s avonds begeleiding aanwezig. Eerst kunnen bewoners tot rust komen, daarna maken zij met hun begeleider een toekomstplan om hun problemen aan te pakken.

  Crisisopvang is beschikbaar voor de inwoners van de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht. 

   

 • Vrijwilliger Voorlezer bij de Voorleesexpress

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen

  Geen kind zonder voorlezen: word voorlezer bij de VoorleesExpress

  Voorlezen, kinderen enthousiasmeren en ouders stimuleren; dat doe je als voorlezer. Je gaat twintig keer voorlezen bij een gezin thuis en neemt zelf een tas vol boeken mee. Samen kijken jullie hoe het voorlezen past in de thuissituatie. Hierin word je begeleid door een coördinator.  Ook laat je het gezin kennismaken met de bibliotheek.
  Wil jij je inzetten om taalachterstand bij kinderen te voorkomen? Hou je van voorlezen en wil je dit graag delen? Dan staat er ook een gezin op jou te wachten..

 • Vrijwilliger Coordinator bij de Voorleesexpress

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen

  Coördinator bij de Voorleesexpress

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen

  Geen kind zonder voorlezen: word coördinator bij de VoorleesExpress!

  De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. We stellen ouders in staat om de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren – op hun eigen manier. Twintig weken lang komt een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Het gaat hierbij om kinderen met een taalachterstand of kinderen die dreigen een achterstand op te lopen.

  Een coördinator ondersteunt vijf voorlezers en gezinnen en vormt de schakel tussen de voorlezer en de lokale projectleider.

  Lijkt het je leuk om als coördinator aan de slag te gaan? WijZijn coördineert het project in Roosendaal, Bergen op Zoom, Rucphen en Steenbergen.

 • Chauffeurs gezocht voor onze maaltijdendienst in Bergen op Zoom!

  Omgeving Bergen op Zoom

  Chauffeurs gezocht voor onze maaltijdendienst!

   

  Vanwege een verhuizing naar een ander pand, staan wij voor een nieuwe uitdaging: het logistiek plannen en het opnieuw vormgeven  van onze maaltijdenservice in Bergen op Zoom.

  Hiervoor zijn wij op zoek naar enthousiaste chauffeurs. Rond 08.00 uur stap jij in onze koelwagen en rijd je naar onze leverancier in Hoogerheide. Daar laad je de maaltijden (die klaar staan) in en rijd je vervolgens weer terug naar Bergen op Zoom. Hier wordt dan het stokje van je overgenomen door collega vrijwilligers. Zij zorgen verder voor de verspreiding van de maaltijden bij onze klanten thuis.

  Ben jij een vroege vogel, in het bezit van een geldig rijbewijs en bereid één of meerdere ochtenden per week een uurtje te besteden aan vrijwilligerswerk, dan nodigen wij je van harte uit te reageren.

  Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met Saskya de Keijzer, Sociaal Werker Mantelzorg en Vrijwilligerswerk Bergen op Zoom, via: saskya.dekeijzer@wijzijntraversegroep.nl.

   

 • Nieuwe vrijwilligers voor het welzijnswerk in Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom

  Voor de welzijnsdienst in Bergen op Zoom zoeken we nieuwe vrijwilligers die kwetsbare bewoners in Bergen op Zoom willen ondersteunen.

  We zoeken mensen voor de klussendienst, maatjes, boodschappendienst etc.

  We zoeken met name wat jongere vrijwilligers om de diversiteit in het vrijwilligersteam te vergroten.

   

   

   

 • Vrijwillige medewerker voor het spreekuur van Bureau Sociale Raadslieden gezocht!

  Omgeving Bergen op Zoom

  Ter versterking van Bureau Sociaal Raadslieden zijn wij op zoek naar:

  Vrijwillige medewerkers voor ons spreekuur in Bergen op Zoom

  die het leuk vinden onze bezoekers te informeren en te adviseren als zij vragen hebben op het terrein van wet- en regelgeving.

   

 • Kind aan Huis in Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom, Steenbergen

  WijZijnTraversegroep Bergen op Zoom zoekt vrijwilligers voor zijn project  Kind aan Huis. In dat project ondersteunt WijZijn gezinnen die zich (tijdelijk) in een moeilijke situatie bevinden. We nodigen vrouwen en mannen uit om zich aan te melden.

   

 • Taalpunt in de wijk Kalsdonk (Roosendaal) op zoek naar vrijwilligers !!

  Omgeving Roosendaal

  Een taalpunt is voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven ? Mensen die laaggeletterd zijn, kunnen terecht in het Taalpunt in Kalsdonk voor vragen rondom taal. Elke dinsdagochtend van 9.30 tot 11.30 is er een inloopspreekuur van het Taalpunt in het Gezondheidsplein Kalsdonk aan de Heilig Hart plein 38 in Roosendaal. We zitten op de 1ste verdieping en mensen kunnen daar binnen lopen zonder afspraak. We zijn er voor iedereen !

 • Vrijwilliger STA-team Kalsdonk en/of Burgerhout in Roosendaal

  Omgeving Roosendaal

  Voor mensen die oog hebben voor het welzijn van anderen

  Vacature: STA-team medewerker Kalsdonk en/of Burgerhout in Roosendaal

  Voor steeds meer mensen wordt het lastig om het hoofd financieel boven water te houden. Daarnaast staan veel mensen er alleen voor en krijgen maar weinig hulp meer vanuit de buurt of van familie. Van de andere kant zijn er ook mensen die iets willen betekenen voor anderen die zich bevinden in zo'n moeilijke situatie. In de wijk Kalsdonk en Burgerhout in Roosendaal hebben we een team van actieve bewoners bij elkaar die wekelijks de wijk in gaan om mensen te helpen met de volgende vragen of problemen:

  • Het wordt steeds moeilijker om de maand rond te komen met mijn geld.
  • Ik heb weinig contact met anderen. Ik voel me steeds meer alleen staan.
  • De verzorging van mijn partner wordt steeds zwaarder, hou ik dit nog wel vol ?
  • Ik heb last van de buren. Ik woon hier niet meer met veel plezier en voel me onveilig.

   

 • Vrijwilliger ondersteuner van mantelzorger in Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom

  Ondersteuning bieden aan mantelzorgers

  Zorgt u graag voor mensen? Bent u een zorgzaam type en wilt u graag iets betekenen voor een ander? Dan is het ondersteunen van mantelzorgers misschien iets voor u.

   

 • Vrijwillige trainingsondersteuner Vrijwilligerscollege Roosendaal

  Omgeving Roosendaal, Rucphen

  Het Vrijwilligerscollege Roosendaal is op zoek naar een vrijwillige trainingsondersteuner
   

  Het Vrijwilligerscollege Roosendaal organiseert workshops, trainingen, cursussen en presentaties voor vrijwilligers in Roosendaal.

  Deze bijeenkomsten worden samengesteld om hen te inspireren en te ondersteunen in het werk dat zij voor anderen doen.

  Als blijk van waardering voor hun belangeloze inzet zijn aan de deelname geen kosten verbonden.

  Het motto is ‘Leren van elkaar’.

   

  Om een bijeenkomst soepel te laten verlopen komt van alles kijken. Daarbij kunnen we wel een gastvrije, hartelijke trainingsondersteuner gebruiken!
   

   

 • Vrijwillige trainers, Vrijwilligerscollege Roosendaal

  Omgeving Roosendaal, Rucphen

  Het Vrijwilligerscollege Roosendaal is op zoek naar vrijwillige trainers
   

  Het Vrijwilligerscollege Roosendaal organiseert workshops, trainingen, cursussen en presentaties voor vrijwilligers in Roosendaal.

  Deze bijeenkomsten worden samengesteld om hen te inspireren en te ondersteunen in het werk dat zij voor anderen doen.

  Als blijk van waardering voor hun belangeloze inzet zijn aan de deelname geen kosten verbonden.

  Het motto is ‘Leren van elkaar’.

  De reacties van deelnemers aan bijeenkomsten, vragen uit het veld en ideeën van de trainers zijn de bron voor het samenstellen van het materiaal.

   

  Heb jij didactische vaardigheden en kennis om te delen en zie je het als een uitdaging om een bijeenkomst van de grond af op te bouwen, dan zijn wij op zoek naar jou!

   

   

 • Vrijwilliger met groene vingers gezocht

  Omgeving Roosendaal

  Wonen+ is onderdeel van WijZijn Traverse Groep en heeft als doel om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Wij werken aan dit doel door het aanbieden van diverse diensten zoals klusjes, administratieve ondersteuning, maatjes etc. Deze diensten worden uitgevoerd door vrijwilligers.

 • Vrijwillige coördinator Wonen+

  Omgeving Roosendaal

  Ben jij ondernemend, creatief en ben je geïnteresseerd in een coördinerende functie?

   

  Wonen+ in Roosendaal heeft als doel om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Wij werken aan dit doel door het aanbieden van diverse diensten zoals klusjes, administratieve ondersteuning, maatjes etc in Roosendaal en omgeving. Deze diensten worden uitgevoerd door vrijwilligers.

   

 • STA-team medewerker Kalsdonk en/of Burgerhout in Roosendaal

  Omgeving Roosendaal

  Voor mensen die oog hebben voor het welzijn van anderen

  Voor steeds meer mensen wordt het lastig om het hoofd financieel boven water te houden. Daarnaast staan veel mensen er alleen voor en krijgen maar weinig hulp meer vanuit de buurt of van familie. Van de andere kant zijn er ook mensen die iets willen betekenen voor anderen die zich bevinden in zo'n moeilijke situatie. In de wijk Kalsdonk en Burgerhout hebben we een team van actieve bewoners bij elkaar die wekelijks de wijk in gaan om mensen te helpen met de volgende vragen of problemen:

  Het wordt steeds moeilijker om de maand rond te komen met mijn geld.

  Ik heb weinig contact met anderen. Ik voel me steeds meer alleen staan.

  De verzorging van mijn partner wordt steeds zwaarder, hou ik dit nog wel vol ?

  Ik heb last van de buren. Ik woon hier niet meer met veel plezier en voel me onveilig.

 • Trainingsondersteuners voor de vrijwilligersacademie Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom

  Vrijwilligers kunnen cursussen volgen om (extra) kennis te vergaren waardoor zij beter toegerust zijn om hun functie goed uit te oefenen of tenminste de handvaten krijgen als extra ondersteuning voor hun taak.

 • Moestuin beheer / onderhoud

  Omgeving Bergen op Zoom

  Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met groene vingers die in een coördinerende rol samen met de bezoekers de werkzaamheden in de moestuin van het Doe Centrum en het tuinonderhoud om het pand van het Doe Centrum vorm willen geven.   

 • Boodschappendienst Bergen op Zoom en omgeving

  Omgeving Bergen op Zoom, Steenbergen

  Stichting Welzijn Ouderen Bergen op Zoom is op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om eens per week boodschappen te doen voor ouderen die wegens omstandigheden hier niet meer toe in staat zijn. 
   

 • Chauffeur/begeleider ziekenhuisafspraak senioren

  Omgeving Bergen op Zoom

  Bij WijZijn Traverse groep komt vaak de vraag om met ouderen samen een bezoek aan een arts af te leggen. Ouderen die niet met de deeltaxi naar het ziekenhuis mogen of kunnen, krijgen begeleiding van een vrijwilliger die samen met hen op pad gaat.

 • Vrijwillig begeleider scootmobieltochten

  Omgeving Bergen op Zoom

  WijZijn is op zoek naar een scootmobielgebruiker die met deze scootmobiel als ‘kopman’ vooraan wil rijden tijdens de scootmobieltochten van scootmobielclub ‘Samen Onderweg’. We zoeken iemand die uitmuntend met een scootmobiel kan rijden, de verkeersregels goed kent en de tochten wil helpen uitzetten.

Stel uw vraag