Vrijwilligers vacatures

Fijn dat u zich wilt inzetten als vrijwilliger bij WijZijn! Want vrijwilligers zijn voor ons onmisbaar! 

Hieronder vindt u openstaande vrijwilligersvacatures. Heeft u een eigen idee? Heeft u deskundigheid, of ervaring, die u graag wilt inzetten? Dan maken wij graag een afspraak. Voor andere vacatures in uw gemeente kunt u terecht op de website van het VIP BOZ en Steenbergen: http://www.vrijwilligersinformatiepunt.nl/ of op de website van Roosendaal voor Elkaar.

 

7 vacature(s) gevonden

Gemeente
Opleiding
Sector
 • Vrijwilligers gezocht die graag een klus of boodschap doen voor een ander!

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal

  Gezocht praktische mensen zonder flauwekul

  Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die ons team Welzijnsdiensten in Bergen op Zoom willen komen versterken. Naast een supergezellig team bieden wij je ieder jaar weer een leuke eindejaarsattentie en een enorm aanbod aan leuke en interessante workshops. Heb jij enkele uren of een dagdeel per week ter beschikking? Vind je het leuk om maaltijden te bezorgen, boodschappen te doen, kleine klusjes op te knappen of te tuinieren? Spreekt het je aan je medemens een helpende hand toe te steken zodat deze zijn of haar zelfstandigheid kan behouden? Neem dan eens contact op met Saskya de Keijzer (06-18263780 of saskya.dekeijzer@wijzijntraversegroep.nl ) voor meer informatie. Samen kunnen we dan eens kijken wat de mogelijkheden zijn en wat het beste bij jou past. Één ding is zeker, niet alleen wij, maar zeker onze klanten, zijn geweldig blij met jou!

 • Vrijwillige buurtbemiddelaar Steenbergen gezocht!

  Omgeving Steenbergen

  Ben jij degene die altijd bemiddelt wanneer er ruzie is in je gezin, familie of vriendengroep? Vind je het leuk om bij anderen achter de voordeur te komen en met een open mind te luisteren naar hun verhaal. Woon je in Steenbergen of er vlakbij?
  Dan zijn we op zoek naar jou!
   

 • Vrijwillige Netwerkcoach in Roosendaal!

  Omgeving Roosendaal, Rucphen

  Vrijwillige Netwerkcoach gezocht!

  Een goed sociaal netwerk onderhouden en uitbouwen is niet voor iedereen even makkelijk. Soms wordt de kring om mensen heen zo klein dat de kwaliteit van het bestaan afneemt. Als vrijwillige netwerkcoach word je ingezet om het sociaal netwerk van bewoners in Roosendaal te versterken of juist op te bouwen. Je wordt getraind om met de methode ‘natuurlijk een netwerkcoach’ de hulpvrager te coachen, motiveren en activeren. De methode ‘natuurlijk een netwerkcoach’ kan worden beschouwd als een boeiende trektocht samen met de hulpvrager van A naar B.

 • Vrijwilliger voor (opvoed)ondersteuning in gezinnen in Steenbergen

  Omgeving Steenbergen

   

  Vind je dat alle kinderen recht hebben op gelijke kansen?
  Wil je meedenken met ouders die vastlopen in de opvoeding?
  Ben je enthousiast over prentenboeken en/of spelletjes?
  Kan je met kinderen èn met hun ouders omgaan?
  Sta je open voor mensen met een andere sociale of culturele achtergrond?

   

 • Nieuwe vrijwilligers voor hulp bij administratie in Bergen op Zoom gevraagd.

  Omgeving Bergen op Zoom

  Het Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW) Bergen op Zoom zoekt nieuwe vrijwilligers. 

  WijZijn helpt voorkomen dat mensen buiten de boot vallen door kwetsbaarheid op tijd te signaleren. Wij ondersteunen mensen om (weer) zelfredzaam te worden. En we stimuleren mensen om zich in te zetten voor elkaar en voor de gemeenschap. 

  Voor sommige mensen is het op orde houden van de administratie erg lastig. Hierdoor kunnen schulden ontstaan en komen mensen in lastige situaties. Door deze mensen te helpen met budgetbeheer of het uitzoeken van papieren kunt u op een waardevolle manier een bijdrage leveren aan het welzijn van een ander!

  Als vrijwilliger ondersteun je bij een deel van de werkzaamheden die een maatschappelijk werker heeft. Je wordt door hen ingezet om, met klanten samen een overzicht van de schulden te maken , mappen te ordenen of alvast een budgetplan (overzicht van inkomsten en uitgaven) te maken. 

  We zoeken iemand die stevig in zijn schoenen staat en goed met de maatschappelijk werken kan overleggen en overdragen. 

  Heeft u interesse of wilt u gewoon iets meer weten over de vacature, vul dan onderstaand formulier in. 

   

   

 • Nieuwe vrijwilligers voor de werkgroep Rouw in Roosendaal gevraagd!

  Omgeving Roosendaal, Rucphen

  WIL JE SAMEN MET IEMAND IN ROUW OP PAD VAN DONKER NAAR LICHT?

  De werkgroep is voor de afdeling Roosendaal  op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor rouwbegeleiding; individueel of voor een groep. De werkgroep is ook op zoek naar mensen die willen meedenken en –werken in de kerngroep die de groep vrijwilligers aanstuurt.

  De werkgroep

  De werkgroep Rouwbegeleiding West-Brabant en Tholen wordt ondersteund door WijZijn Traverse Groep.

  Doel van de werkgroep is het bevorderen van de bewustwording ten aanzien van het omgaan met dood en rouw en  ondersteuning  bieden tijdens het rouwproces.

  In onze samenleving is het niet meer zo vanzelfsprekend dat dood en rouw bij het leven horen. Het liefst wordt er niet meer aan gedacht, niet over gesproken en wordt het snel vergeten. Voor rouwenden is het  belangrijk en fijn om er wèl over te spreken, ook na een paar maanden en ook na een jaar, drie jaar of langer.

  Openheid en erover praten helpt te leren leven met het verlies en de herinnering aan je dierbare levend te houden.

  De werkgroep ontwikkelt activiteiten rondom drie aspecten:

  Rouwbegeleiding bestaande uit:  individuele begeleiding, lotgenotengespreksgroepen  en Rouwcafé de Zoom

  Voorlichting: thema-avonden, lezingen en informatieavonden,

  Herdenkingsbijeenkomsten rondom Allerzielen.

  De werkgroep Rouwbegeleiding bestaat uit geschoolde vrijwilligers met verschillende maatschappelijke en professionele achtergronden.  Veel van deze vrijwilligers zijn ervaringsdeskundigen die hun eigen proces zodanig verwerkt hebben dat zij nu anderen kunnen en willen ondersteunen. Andere vrijwilligers heb werk gedaan (betaald of vrijwillig) waarin ondersteuning bij rouwverwerking een onderdeel was. Door het volgen van intervisies, bijscholingen en symposia op het gebied van rouw  ontwikkelen de vrijwilligers zich verder. Veel van de vrijwilligers dragen ook bij in de ontwikkeling van de werkgroep door bijvoorbeeld deel uit te maken van de kerngroep of bij te dragen aan de nieuwsbrief en andere communicatie.

  Wie zoeken wij?

  U heeft affiniteit met rouw en verlies. U beschikt over goede communicatieve vaardigheden of staat er voor open uzelf daarin te ontwikkelen. U bent bereid om een deel van uw vrije tijd te besteden aan medemensen die in rouw zijn.

  Herkent u zich in bovenstaande beschrijving en spreekt de werkgroep u aan? Dan is vrijwilliger worden bij de werkgroep mogelijk iets voor u.

  U dient als potentiele vrijwilliger de kadertraining te volgen waarin u als vrijwilliger o.a. kennis en training krijgt over rouw en verlies, begeleiding van rouwprocessen en het begeleiden van een Lotgenotengroep. Na de training evalueren we of de rouwbegeleiding iets is wat bij u past en welke begeleidingen u wilt gaan doen. Wij bieden vervolgens intervisies, bijscholingen en een onkostenvergoeding.

  Aarzel niet en meld u aan voor een vrijblijvend gesprek. U bent van harte welkom!

  Website: www.wijzijntraversegroep.nl/rouw-verwerking-en-verlies  

 • Vrijwillige bemiddelaars Woensdrecht gezocht!

  Omgeving Woensdrecht

   

  Vrijwilligers bemiddelaars gezocht voor Buurtbemiddeling Woensdrecht

  Vanaf 1 januari gaat buurtbemiddeling in Woensdrecht van start.

  Bij buurtbemiddeling ondersteunen hiervoor opgeleide vrijwilligers bewoner met burenproblemen, overlast en irritaties om deze samen met de buren op te lossen. In Woensdrecht gaat buurtbemiddeling van start als onderdeel van WijZijn Woensdrecht. Daarom zijn wij vanaf hden op zoek naar enthousiaste mensen die interesse hebben om vrijwillig buurtbemiddelaar te worden. In Tholen, Steenbergen, Roosendaal en Bergen op Zoom is buurtbemiddeling al langer actief als onderdeel van WijZijn Traversegroep. Binnenkort organiseren wen een driedaagse basistraining buurtbemiddeling voor nieuwe vrijwilligers.

  Ben jij degene die altijd bemiddelt wanneer er ruzie is in je gezin, familie of vriendengroep? Vind je het leuk om bij anderen achter de voordeur te komen en te luisteren naar hun verhaal. Woon je in gemeente Woensdrecht of daar vlakbij? Dan zijn we op zoek naar jou!
  Vrijwilligers bij buurtbemiddeling worden opgeleid in het voeren van gesprekken met bewoners die ergernissen, irritaties of ruzie ervaren van hun buren. Daarnaast hebben zij de rol van bemiddelaar in een gesprek tussen twee of meerdere buren. De rol van buurtbemiddelaar draagt bij aan de ontwikkeling van uw communicatieve vaardigheden en is goed te combineren met werk of studie. Een achtergrond als mediator is niet nodig.

  Je ontvangt van ons een uitgebreide training en begeleiding in de vorm van coaching, bijscholing en intervisies.

  Lijkt het jou leuk om je in te zetten voor buurtbemiddeling, meld je dan direct aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met coördinator via buurtbemiddeling@wijzijntraversegroep.nl of 0164-237056  

   

   

Stel uw vraag