Trainingen

Kind & echtscheiding

Voor kinderen is een echtscheiding een ingrijpende gebeurtenis. Kinderen zien en voelen het verdriet van de ouder(s) en willen hen niet tot last zijn. De cursus ‘Kinderen in een echtscheiding' (KIES) biedt kinderen een plek om hun beleving te delen met andere kinderen.

De KIES-groep van WijZijn Traverse Groep leert kinderen omgaan met de nieuwe situatie en alles wat ze moeilijk vinden aan de scheiding. Kinderen leren kiezen voor eigen gedachten, gevoel, gedrag en handelen. Door ervaringen met elkaar te delen, voelen kinderen dat wat zij voelen en ervaren reëel en gewoon is. 

Met deze cursus voor kinderen van 8 - 12 jaar willen we bereiken dat de kinderen weer beter in hun vel zitten. Daardoor gaat het ook beter op school en in het contact met de ouder(s). Kinderen leren te kiezen voor hun eigen gedachten, gevoel, gedrag en handelen.

Meer informatie en aanmelden

Voor informatie over de KIES-groep kunt u bellen naar WijZijn Traverse Groep (0164-29 94 91) en vragen naar Sharon Stumpel.U kunt ook een e-mailbericht sturen naar Sharon.stumpel@wijzijntraversegroep.nl.

Het programma is er voor basisschoolleerlingen van 8 t/m 12 jaar uit de gemeente Bergen op Zoom.

De KIES-groep bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van één uur. Het programma stemmen we af op de leeftijd van de kinderen. Voor de ouders is er vooraf een informatieavond en na afloop een evaluatie.

Met deze cursus willen we bereiken dat de kinderen weer beter in hun vel zitten. Daardoor gaat het ook beter op school en in het contact met de ouder(s). Kinderen leren te kiezen voor hun eigen gedachten, gevoel, gedrag en handelen.

 

Tijdens de bijeenkomsten werken twee KIES-coaches van WijZijn Traverse Groep met verhalen, spel, drama, muziek, tekenen en gesprek.

 • Beschikbare data

  In het voorjaar van 2020 gaan we een bij voldoende aanmeldingen een nieuwe KIES-groep in Bergen op Zoom starten. 

 • Kosten
  Gratis

Misschien ook interessant

 • Heeft u wel eens last van uw rug als u uw naaste helpt met omhoog komen? Wilt u weten hoe u rugklachten kunt voorkomen? Maar weet u niet hoe?

  Dan is de workshop Tillen voor Mantelzorgers van Mantelzorg Bergen op Zoom iets voor u!!!

 • Iedereen voelt zich wel eens onzeker in contacten met mensen, maar soms hebt u er meer last van dan u zou willen. Wilt u meer zelfvertrouwen in uw contact met anderen? Dan is deze assertiviteitstraining iets voor u.

  Er is een training voor volwassenen (vanaf 23 jaar) en een training voor jonge mensen van 17-23 jaar. 

  De training wordt minimaal 1x per jaar gehouden, zowel in Roosendaal als in Bergen op Zoom.

  Informatie en aanmelding: mail naar info@wijzijntraversegroep.nl, of bel naar 0164 - 29 94 91.

   

 • U voelt zich soms onzeker in contacten met anderen. Het lukt dan niet voldoende om duidelijk te maken wat u voelt of wilt. U wordt niet altijd begrepen en krijgt hierdoor soms problemen met anderen.  

  Voor uzelf opkomen vindt u moeilijk en uw mening geven in een groep durft u niet. Het begint al bij kennismaken of het maken van een praatje. Hoe doe je dat? Herkenbaar? Dan kan de training ‘Opkomen voor jezelf’ u helpen.

   

Stel uw vraag