Taal en lezen

WijZijn heeft bijzondere aandacht voor taal. Iedereen die moeite heeft met de Nederlandse taal kan bij ons terecht: we zijn er voor jong en oud. 

 

 

Ik heb moeite met lezen en schrijven.

Wij helpen nieuwkomers de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. Maar we zijn er ook voor mensen die hier zijn geboren, of al lang wonen, en laaggeletterd zijn. Kunt u brieven, formulieren of bijvoorbeeld bijsluiters van medicijnen niet goed lezen? Blijf niet lopen met uw probleem en vraag hulp.

Waarmee kunnen wij u helpen?


Gratis en zonder verwijsbriefje

Onze hulp is gratis en zonder verwijsbriefje. Het is fijn om te praten met iemand die u begrijpt en die weet hoe u uw problemen kunt aanpakken. Ook online kunt u uw vraag stellen - zelfs anoniem! WijZijn gaat zorgvuldig om met uw privacy. De gesprekken zijn vertrouwelijk. We houden ons aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Lees hier meer over in ons privacy statement.

Lees de verhalen van mensen die ook problemen hebben of hadden met taalbegrip. 

Bekijk hier een filmpje van Stichting Lezen en Schrijven: 

 

Verhalen uit de praktijk

Ik kan mijn dochter leren schrijven

“Vorig jaar ben ik vader geworden: een moment waarop ik inzag hoe belangrijk het is om goed te kunnen lezen en schrijven”, zo vertelt Hendrik de Kubber. Hendrik was laaggeletterd, maar heeft zich laten bijscholen. “Straks kan ik mijn dochter voorlezen en leren schrijven. Ik ga ervoor zorgen dat zij beter taalonderwijs krijgt dan ik destijds!”

Stel uw vraag