Taal en lezen

WijZijn heeft bijzondere aandacht voor taal. Iedereen die moeite heeft met de Nederlandse taal kan bij ons terecht: we zijn er voor jong en oud. 

 

 

Ik heb moeite met lezen en schrijven.

Wij helpen nieuwkomers de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. Maar we zijn er ook voor mensen die hier zijn geboren, of al lang wonen, en laaggeletterd zijn. Kunt u brieven, formulieren of bijvoorbeeld bijsluiters van medicijnen niet goed lezen? Blijf niet lopen met uw probleem en vraag hulp.

Waarmee kunnen wij u helpen?


Gratis en zonder verwijsbriefje

Onze hulp is gratis en zonder verwijsbriefje. Het is fijn om te praten met iemand die u begrijpt en die weet hoe u uw problemen kunt aanpakken. Ook online kunt u uw vraag stellen - zelfs anoniem! WijZijn gaat zorgvuldig om met uw privacy. De gesprekken zijn vertrouwelijk. We houden ons aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Lees hier meer over in ons privacy statement.

Lees de verhalen van mensen die ook problemen hebben of hadden met taalbegrip. 

Bekijk hier een filmpje van Stichting Lezen en Schrijven: 

 

Verhalen uit de praktijk

Ik verbloemde mijn handicap

Gerrit Kwakkel (59 jaar) uit De Rijp was laaggeletterd. Gerrit vertelt: “Ik word nog altijd emotioneel als ik terugdenk aan het moment waarop mijn opzichter vroeg waarom ik de vrachtbrieven nooit aftekende.

Stel uw vraag