Rouwbegeleiding

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met verlies van dierbaren. Zo'n verlies doet een groot beroep op je veerkracht. Blijf niet lopen met verdriet, maar vraag hulp. Hulp vragen is geen zwakte, maar juist een kracht.

Ondersteuning bij rouw en verwerking

Dood en rouw horen bij het leven. Voor mensen die rouwen is het belangrijk om er over te praten en gehoord te worden, ook na een paar maanden en ook na een jaar, drie jaar of langer. Openheid helpt te leren leven met het verlies en de herinnering aan je dierbare levend te houden.

Inwoners in de regio’s Bergen op Zoom, Roosendaal en Tholen die ondersteuning nodig hebben bij het rouwproces kunnen terecht bij Rouwbegeleiding West- Brabant & Tholen.

De begeleiding wordt verzorgd door ervaren vrijwilligers met veel kennis over het rouwproces en de fasen die jij doormaakt. We nemen de tijd om naar je te luisteren. Samen kijken we hoe je jouw verdriet vorm kunt geven. In kleine, haalbare stappen. De meeste mensen voelen na afloop meer grip op hun gevoelens en gedrag. Ze voelen weer kracht om hun leven bevredigend in te richten.

Download de folder over rouwbegeleiding

 

 


Meer weten?

De vrijwilligers van Rouwbegeleiding West-Brabant en Tholen zijn telefonisch bereikbaar op  06-58783380. Mailen kan ook: rouwbegeleiding@wijzijntraversegroep.nl

Verhalen uit de praktijk

Dat intense contact is heel bijzonder

“Je mag heel dicht bij mensen komen in een kwetsbare periode in hun leven. Dat diepe, intense contact is heel bijzonder,” vertelt Els de Haan, vrijwilliger bij de werkgroep Rouwbegeleiding West-Brabant.

Stel uw vraag