Verhalen van WijZijn Traverse Groep

Hulp bij het inlossen van schulden

Meneer Klein had zijn geldzaken niet op orde

Sinds zijn vrouw is overleden heeft meneer Klein zijn geldzaken niet op orde. Zij deed altijd de financiën en nu rommelt hij maar wat aan. Met de computer werken kan hij niet. 

Hulp bij het inlossen van schulden

Meneer Klein (67 jaar) is blij dat hij bezoek krijgt. Vandaag komen er twee mensen bij hem langs: een van de GGD en een van WijZijn. Ze hebben een melding gehad van waterbedrijf Delta waaruit blijkt dat meneer Klein zijn rekeningen niet betaalt. Het water dreigt te worden afgesloten. Meneer Klein heeft er wel brieven over gehad, maar weet niet goed wat hij ermee moet.

Geldzaken op orde

De maatschappelijk werker van WijZijn legt uit dat er dringend iets moet gebeuren. Ze gaat hem helpen om zijn geldzaken op orde te krijgen en de schuld zo snel mogelijk af te lossen. Met Delta spreekt ze af dat er twee weken uitstel mag komen. Tijdens de volgende afspraak neemt meneer Klein al zijn papieren mee. Samen met de maatschappelijk werker maakt hij een overzicht van zijn financiën. Ook de schulden worden op een rij gezet. 

Regeling getroffen

De maatschappelijk werker helpt meneer Klein om een afbetalingsregeling te treffen met zijn schuldeisers. Als eerste wordt - in drie termijnen - het waterbedrijf afbetaald. Zo ontsnapt hij net op tijd aan de waterafsluiting. Als hij zuinig leeft, kan hij in een jaar tijd schuldenvrij zijn. Door de uitleg van de maatschappelijk werker snapt meneer Klein al iets beter hoe hij zelf zijn financiën kan beheren. Hij schrijft zich in voor de cursus ‘Omgaan met geld’ van WijZijn. Zijn jongere zus blijkt bereid om iedere maand mee te kijken met de betaling van de vaste lasten.

Stel uw vraag