Verhalen van WijZijn Traverse Groep

Wij zochten én werden een vrijwilliger

Meneer en mevrouw Van Bergen over Wonen+

Meneer en mevrouw Van Bergen zijn lid geworden van Wonen+. Ze zochten een vrijwilliger voor kleine klusjes in huis. Vooral de klusjes waarvoor je de keukentrap op moet. Dat durven ze allebei niet meer, zij vanwege haar reuma en hij vanwege een versleten heup.

Vrijwilligerswerk voor Wonen+

Mevrouw Van Bergen stond haar hele leven voor de kleuterklas. Dat vond ze altijd heel leuk. Ze zou nog best iets willen doen met kinderen, zegt ze. De coördinator van Wonen+ vertelt dat ze een Irakees gezin kent, dat ook lid is van Wonen+. Een gezin met kleine kinderen, dat moeite heeft met integreren. Omdat de ouders de taal niet machtig zijn, gaat er van alles mis. Mevrouw Van Bergen laat weten dat ze best iets voor deze mensen wil betekenen. Ze besluit om maatje te worden.

Ontstaan van bijzondere band

Twee keer in de week gaat ze langs bij het gezin om te helpen met de post en de administratie. Ze gaat mee naar afspraken buiten de deur, zoals de huisarts en het consultatiebureau. Ook leest ze boekjes voor aan de kinderen. De Irakese man blijkt een handige klusser. Hij wil mevrouw Van Bergen best helpen met de karweitjes die zij en haar man niet meer kunnen. Er ontstaat een bijzondere band tussen de twee gezinnen.

Stel uw vraag