Verhalen van WijZijn Traverse Groep

Ze is weer vrolijk en spontaan

Anne's dochter werd gepest

Anne* is de moeder van de tienjarige Noëlle*: “Noëlle werd gepest door meisjes uit haar klas en kwam vaak huilend uit school. Dat ging al twee jaar zo, vooral tijdens het overblijven.

Ze is weer het vrolijke en spontane kind dat ze vroeger was

Meiden kunnen onderling zo hard zijn tegen elkaar. ‘Je bent dik, je haren zitten stom, je hebt geen merkkleding aan’. Noem maar op. Noëlle wilde graag bij de populaire meiden horen, maar juist die meiden pestten haar.

Scheiding maakte nog onzekerder

Vorig jaar ben ik gescheiden en dat maakte Noëlle nog onzekerder. Ze ging haar beste vriendin claimen, vond het heel moeilijk wanneer dat meisje met iemand anders wilde afspreken. Dat was voor mij het moment om hulp te gaan zoeken. Via school konden we terecht bij de schoolmaatschappelijk werker. Mijn dochter gaat nu af en toe een half uurtje met haar praten. Gewoon op school. Dan mag ze tijdens de les even uit de klas.

Huilbuien zijn voorbij

Noëlle heeft nu vier keer een gesprekje gehad en vindt het heel leuk. Zelf heb ik ook twee keer met die mevrouw gesproken. Ze heeft me laten zien hoe belangrijk het is om alles van de positieve kant te bekijken en je kind complimenten te geven. Ik merk dat het werkt. Als we kleren gaan kopen, zeg ik tegen mijn dochter: ‘Kijk eens in de spiegel, kijk eens hoe mooi je bent’. Ik weet niet precies wat Noëlle allemaal van haar heeft geleerd, maar ik merk wel het verschil. Ze is weer het vrolijke en spontane kind dat ze vroeger was. De huilbuien zijn voorbij.”

* De namen Anne en Noëlle zijn gefingeerd.

Stel uw vraag