Over WijZijn Traverse Groep

WijZijn Traverse Groep is een brede organisatie voor maatschappelijk welzijn, We zijn werkzaam in zeven gemeentes in West-Brabant en Zeeland.

Samen krijgen we meer voor elkaar

Doel

WijZijn helpt voorkomen dat mensen buiten de boot vallen door kwetsbaarheid op tijd te signaleren. Wij ondersteunen mensen om (weer) zelfredzaam te worden. En we stimuleren mensen om zich in te zetten voor elkaar en voor de gemeenschap. 
 

Voor iedereen

WijZijn gelooft dat ieder mens ooit hulp nodig kan hebben, maar ook dat iedereen iets voor een ander kan betekenen. Wie u ook bent, ook ú kunt gebruikmaken van onze diensten zonder verwijsbriefje. Onze werkwijze is oplossingsgericht. Altijd gericht op het versterken van uw krachten en zelfredzaamheid. 
 

Wat we doen 

Het aanbod van WijZijn is breed. U kunt bij ons terecht voor hulp, informatie en advies. Bijvoorbeeld individueel, in een groep of online. Net wat u prettig vindt. Ook organiseren we activiteiten in de buurt. Ontmoeting, ontspanning en educatie. We bieden welzijnsdiensten waardoor mensen zelfstandig kunnen (blijven) wonen. En we ondersteunen mantelzorgers om het langer vol te houden. WijZijn draagt bij aan een veilige buurt waar u met plezier kunt wonen. 
 

Altijd samen 

Wij zijn er voor iedereen, maar wij zijn niets zonder u. Of u nu een buurtbewoner, cliënt, vrijwilliger, ervaringsdeskundige of professional bent: we doen het samen. Allemaal dragen we een steentje bij aan een leefbare samenleving. Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk? Of wilt u iets doen voor of met de buurt? Ook dan kan WijZijn u ondersteunen. 

Uw gemeente

U komt WijZijn tegen in wijken en buurten, maar ons aanbod kan per gemeente verschillen. Bekijk onze diensten per gemeente:

Stel dat u…

  • het even niet meer ziet zitten
  • zich zorgen maakt over iemand,
  • moeite hebt om rond te komen
  • iets voor een ander wilt betekenen
  • zelfstandig wilt blijven wonen
  • of gewoon mee wilt doen in de buurt...

Kom dan naar WijZijn.
Wij zijn er voor iedereen,
dus ook voor u!

Meer weten?

Wij vertellen u er graag meer over!

Oplossingsgericht werken

WijZijn werkt vanuit de benaderingswijze van het oplossingsgericht werken. We helpen mensen om hun eigen kracht naar boven te halen. We richten ons niet op tekortkomingen en problemen, maar op mogelijkheden en oplossingen. Samen zoeken we naar kleine, haalbare stappen die u kunt zetten om de gewenste situatie te bereiken. We kijken naar oplossingen die u zelf al in huis hebt en nog meer kunt toepassen. Door kleine successen te boeken, merkt u dat u zich sterker gaat voelen. Er ontstaat weer kracht om uw eigen leven vorm te geven. Ook in wijken en buurten werkt het: medebewoners gaan samen op zoek naar antwoorden en ontdekken zo de kracht van de buurt.

Lees interviews met cliënten:

Stel uw vraag