Jaarbeeld

Verhalen uit 2016

Dagelijks doen wij ons werk vol overtuiging en met passie. Zo vergroten wij de veerkracht van mensen - en versterken we bestaande en nieuwe krachten in wijken. Dit jaar geven medewerkers, vrijwilligers, cliënten en mensen uit de wijk een beeld van ons werk. Zij vertellen, over hun veerkracht, hun vechtlust, maar vooral: over het plezier dat zij erin scheppen om iets voor een ander te betekenen. Niet voor niets is het thema van dit jaarbeeld: veerkrachtige mensen maken veerkrachtige wijken! 

Trailer

Verhalen uit 2016.

Ontmoet Mehmet, Marjolijn, Jan, Chiara, Marja en Leon. Mensen die in 2016 hun veerkracht hervonden en andere mensen hielpen met kleine en grote problemen. Neem een kijkje in de keuken van het sociaal werk anno 2016 en zie hoe wij dit samen met mensen uit de wijk, vrijwilligers en vele andere partners vormgeven. 

 • DOE Centrum (Bergen op Zoom)

  Mehmet overwon zijn verslaving en hervond zijn kracht. Twee keer per week kookt hij heerlijke maaltijden, in het DOE Centrum in Bergen op Zoom. Een plek vóór en dóór de wijk.

 • Maatschappelijk werk

  Steeds meer mensen kampen met schulden. Zoals ook deze mevrouw. Maatschappelijk werkster Marga Bogers en vrijwilliger Jan Deckers hielpen haar om weer grip te krijgen op haar financiële situatie.

 • Maatschappelijke opvang: activering

  Leon raakte dakloos en klopte aan bij de maatschappelijke opvang. Langzaam krabbelde hij op, uit een diep dal. Nu helpt hij mensen met een verstandelijke beperking bij de copieshop van SDW.

 • Kalsdonk voor Elkaar (Roosendaal)

  Marja Mollerus heeft een bewogen verleden. Dat is voor haar een grote ‘drive’ om mensen in haar wijk verder te helpen.

 • Jongerencentrum ’t Trefpunt (Halsteren)

  Chiara de Mooij is trouw bezoekster van ’t Trefpunt : een ontmoetingsplaats voor kinderen en tieners. Het is ook een vindplaats voor problemen. En oplossingen.

 • Welzijnsdienst: de maaltijdbezorging.

  Marjolijn Mouwen ging na haar pensioen bij de maaltijdbezorging aan de slag. Zo helpt zij ouderen langer thuis te blijven wonen.

Stel uw vraag