maatschappelijk werk

Maatschappelijker werkers van WijZijn kunnen u helpen bij vragen over opvoeden en opgroeien. Wij nemen de tijd om naar u te luisteren. Rustig en zonder te oordelen. Onze werkwijze is oplossingsgericht. Samen kijken we naar oplossingen die nuttig zijn in uw situatie.

De meeste cliënten voelen zich na afloop steviger in hun schoenen staan. Ze weten beter met lastige opvoedingssituaties om te gaan. Er is meer rust in huis en een beter contact tussen ouder(s) en kind.

De gesprekken met een maatschappelijk werker zijn meestal bij WijZijn op kantoor. Maar als u wilt, komen we ook bij u thuis. Soms is één keer praten voldoende, soms zijn meer gesprekken nodig. 

Bekijk het aanbod in uw gemeente

Verhalen uit de praktijk

Taalmaatje zijn is meer dan leesbegeleiding geven

Taalmaatje Alida Zoon is 71 jaar en zo'n 8 jaar actief als taalmaatje voor kinderen van 2 tot 8 jaar in gemeentes Roosendaal, Bergen op Zoom en Steenbergen. Door haar vele jaren ervaring in 15 gezinnen kun je haar gerust een bijzonder taalmaatje noemen. Ze heeft het zelf nog niet meegemaakt dat ze geen klik had met het gezin. Telkens weer is het haar gelukt om op een vertrouwelijke en plezierige manier de taalontwikkeling te ondersteunen. Twintig weken lang komt ze wekelijks een uur bij een gezin op huisbezoek voor taalbegeleiding: “Ik geef me helemaal in dat uur. Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken”.

Stel uw vraag