Opvoeden en opgroeien

Iedere ouder heeft wel eens vragen of zorgen rondom het opvoeden en opgroeien van kinderen en pubers. WijZijn is er voor grote en kleine vragen en problemen.

Opvoeden en opgroeien

We helpen bij opvoeden en opgroeien. Bijvoorbeeld met persoonlijk gesprekken - thuis of bij WijZijn op kantoor - een training, of cursus. Er is van alles mogelijk. Als het nodig is kijken mensen bij u thuis mee naar de dagelijkse opvoeding. We helpen bij taalontwikkeling van kinderen. En we zijn er ook voor dringende problemen in het gezin, zoals een echtscheiding of hoogoplopende conflicten. 

Waarmee kunnen wij u helpen?


Onze hulp en diensten zijn gratis en zonder verwijsbriefje. Het is fijn om te praten met iemand die u begrijpt en die weet hoe u uw problemen kunt aanpakken. Ook online kunt u uw vraag stellen - zelfs anoniem! WijZijn gaat zorgvuldig om met uw privacy. De gesprekken zijn vertrouwelijk. We houden ons aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Lees meer hierover in ons privacy statement.

Verhalen uit de praktijk

Taalmaatje zijn is meer dan leesbegeleiding geven

Taalmaatje Alida Zoon is 71 jaar en zo'n 8 jaar actief als taalmaatje voor kinderen van 2 tot 8 jaar in gemeentes Roosendaal, Bergen op Zoom en Steenbergen. Door haar vele jaren ervaring in 15 gezinnen kun je haar gerust een bijzonder taalmaatje noemen. Ze heeft het zelf nog niet meegemaakt dat ze geen klik had met het gezin. Telkens weer is het haar gelukt om op een vertrouwelijke en plezierige manier de taalontwikkeling te ondersteunen. Twintig weken lang komt ze wekelijks een uur bij een gezin op huisbezoek voor taalbegeleiding: “Ik geef me helemaal in dat uur. Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken”.

Stel uw vraag