Onze aankomende activiteiten

Computercursus Bergen op Zoom

In ontmoetingscentrum het Hoofdkwartier in de Rembrandstraat in Bergen op Zoom organiseert Activiteiten & Beweegwijzer bij voldoende interesse een computercursus voor beginners. Voor mensen met enige computerervaring is er een gevorderencursus. 

In een kleine groep gaat de docent met u aan de slag. Er zijn computers waarop u kunt werken, maar u mag ook uw eigen laptop meenemen.

Computercursus 1 - beginnerscursus (vijf lessen van twee uur)

U maakt kennis met het toetsenbord en leert de mogelijkheden van de computer kennen. Ook leert u werken met de tekstverwerker: een brief maken, lettertypes kiezen en het opslaan van een document op een USB-stick. U leert verder hoe u deze documenten weer kunt openen en uitprinten.

Computercursus 2 - gevorderden/gebruik van internet (vijf lessen van twee uur)

U maakt kennis met internet en e-mail (het versturen van ‘brieven’ via de computer), en u leert e-mails met een bijlage te versturen. Ook leert u een e-mail met bijlage te open en maakt u mappen aan om informatie die u van internet haalt, overzichtelijk op te slaan. Verder komt ook internetbankieren aan bod.

Meer informatie en aanmelden

Bel 0164 - 237056 en vraag naar Anja Withagen of Hans de Rooij of stel uw vraag via email: activiteiten@wijzijntraversegroep.nl.

U maakt kennis met het toetsenbord en leert de mogelijkheden van een computer leren kennen: een brief maken, lettertypes kiezen, documenten bewaren op usb-stick en printen.

Voor 55+'ers die graag meewillen in de digitale ontwikkeling.

Misschien ook interessant

  • Tai Chi is een een oude bewegingsvorm met zachte, vloeiende, langzame, bewuste bewegingen. Gericht op een diepere ademhaling voor ontspanning maar ook voor een betere concentratie, coördinatie, balans, evenwicht, valpreventie, tevens spierversterkend en versoepelt de gewrichten. Daarnaast zelfmassage technieken en een stukje meditatie.

     

  • Overzicht activiteiten in De Kastanje

    Ontmoetingscentrum de Kastanje

    In ontmoetingscentrum De Kastanje kunt u aansluiten bij diverse clubs voor senioren. U bent van harte uitgenodigd om kennis te komen maken.

  • Alleenstaand zijn kan veel redenen hebben. U kunt uw partner verloren hebben, gescheiden zijn of single zijn. Voor veel alleenstaanden kan het moeilijk zijn om contacten en daaruit voortvloeiende activiteiten te ondernemen en te onderhouden. Eenzaamheid of ‘het vijfde wiel aan de wagen’ kan hierbij het gevoel zijn.

Stel uw vraag