Nieuws

WijZijn Woensdrecht zet inwoners in hun kracht

WijZijn Woensdrecht is sinds kort gevestigd in het gemeentehuis in Hoogerheide. Edwin van Hoogstraten, Lisa Waltman, Imke van den Brand en Maureen Jacobs, zijn er voor de inwoners uit de gemeente Woensdrecht die vastlopen in hun dagelijks leven en ondersteuning nodig hebben. Inwoners kunnen met vragen of problemen terecht tijdens de inloopspreekuren of een persoonlijke afspraak maken.

We zijn er voor iedereen

Iedereen kan gedurende zijn leven in een situatie komen waarin je, door uiteenlopende problemen, vastloopt. Dit kunnen problemen zijn op het gebied van relatie, werk, school, gezin, huis of gezondheid. WijZijn Woensdrecht is er om in deze situaties inwoners weer op weg te helpen. De maatschappelijk werkers gaan in gesprek en bekijken de mogelijkheden. Aan de hand van concrete stappen helpen zij inwoners om weer  in hun kracht te komen. Soms is één keer praten al voldoende, soms zijn meerdere gesprekken noodzakelijk. De hulp is gratis en zonder verwijzing. Iedereen kan hier dus gebruik van maken.

Het helpt om over problemen te praten

Lisa Waltman is één van de maatschappelijk werkers bij WijZijn Woensdrecht. “De problemen waar mensen tegenaan lopen, zijn heel divers. Soms gaat het om problemen op het werk, een scheiding of het verlies van dierbare. Daarnaast zien we een toename van mensen met psychosociale problemen. Ze zitten niet lekker in hun vel, voelen zich soms eenzaam, missen structuur en willen iets aan die situatie doen. Vaak helpt het al door er samen over te praten. Dit is het begin om te kijken naar manieren om hier mee om te gaan. Het is belangrijk dat inwoners weten dat ze er niet alleen voor staan. We zijn er om hen te helpen in situaties dat het even minder goed gaat.”

Inwoners kunnen met vragen of problemen langskomen tijdens het inloopstreekuur elke dinsdag van 13.30 – 14.30 uur. Het is ook mogelijk om telefonisch of via de mail een afspraak te maken (op locatie of aan huis). 

Contact

Stel uw vraag