Nieuws

WijZijn Op Straat is gestart

Wat leeft er onder kinderen vanaf 4 jaar? Waar lopen zij tegenaan? Worden ze misschien gepest op school, zijn er spanningen in het gezin, hoe zijn de contacten met buurtkinderen, leren zij ook van anderen? In de wijk Gageldonk in Bergen op Zoom organiseren de jongerenwerkers onder de naam ‘WijZijn Op Straat’ (voorheen ook wel bekend onder Thuis Op Straat) twee keer per week activiteiten om zo in contact te komen met de kinderen uit de wijk. Het is voor de toekomst van kinderen belangrijk dat zij opgroeien in een leefbare wijk, hun talent kunnen ontwikkelen en mentaal en fysiek gezond blijven. En dat zij in hun sociale vaardigheden groeien.

“Dankzij jongerenwerkers krijgen kwetsbare jeugdigen een sterker sociaal netwerk en betere sociale vaardigheden”, aldus onderzoeker Jolanda Sonneveld. Lees hier het artikel waar uit onderzoek blijkt dat jongerenwerk juist geld kan besparen doordat er minder groot beroep gedaan wordt op de jeugdzorg.

Iedere woensdag en vrijdag zijn de jongerenwerkers aanwezig op:

  • Zilverschoonplein, van 13.30-15.00 uur
  • Kamperfoelieplein, van 15.30-17.00 uur

Wekelijks worden er leuke activiteiten georganiseerd, zoals bijv. een voetbalpartij, afval prikken voor een schone en veilige leeromgeving, teamspellen, parcours enz. Woon je in de wijk Gageldonk en lijkt het jou (of jouw kinderen)  leuk om mee te doen aan de activiteiten? Kom dan zeker langs. De jongerenwerkers zijn herkenbaar aan hun kleding.

Wil je meer weten over het initiatief WijZijn Op Straat? Neem dan contact op met: WijZijn Bergen op Zoom, T: 06-48457125 of hilde.nuijtemans@wijzijntraversegroep.nl

Stel uw vraag