Nieuws

Tweede ronde YouthGoals Roosendaal van start met veertig leerlingen

Bijna 40 leerlingen van verschillende scholen kwamen donderdag 18 november samen bij het Sfeerstrand aan de Oostelijke Havendijk in Roosendaal voor de kick-off van de tweede ronde van YouthGoals. De jongeren hebben er zelf voor gekozen om zich met een Maatschappelijke Diensttijd in te gaan zetten voor anderen.

Het doel van YouthGoals is om jongeren tussen 14-23 jaar te activeren om met hun doelen, dromen en ideeën aan de slag te gaan. Jongeren hebben de keuze om een eigen plan te realiseren of om aan te sluiten bij een lokale activiteit voor uitvoering van hun maatschappelijke diensttijd. Zo betekenen ze iets voor anderen en voor hun omgeving en komen door talentontwikkeling zelf een stap verder. Ze ontmoeten andere jongeren en leren elkaar begrijpen. De jongerenwerkers van WijZijn Roosendaal begeleiden ze bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie.

Tijdens de eerste ronde van YouthGoals zijn er verschillende activiteiten georganiseerd voor kinderen en voor ouderen. Zo ging een groep ouderen in The Loods aan de slag gingen met graffity spuiten.

Lees het artikel in de Roosendaalse Bode over de start van de tweede ronde van YouthGoals.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door ZonMw.

Stel uw vraag