Nieuws

Samen voor een Brandveilig Roosendaal

Roosendaal: vanaf 15 december start binnen de gemeente in samenwerking met Brandweer MWB en welzijnsorganisatie WijZijn het project brandveiligheid waarin u leert zelf meer te doen aan uw brandveiligheid. Tijdens zijn wekelijkse persmoment geeft Burgemeester Niederer hiervoor het startsein en dit project loopt tot en met 2018. 

Brandveiligheid staat waarschijnlijk niet dagelijks bovenaan uw prioriteitenlijst. En dat is wellicht ook verklaarbaar, want we leven gelukkig in een relatief veilige samenleving. Maar toch verdient het ook uw aandacht!

De gemeente Roosendaal, de Brandweer MWB en welzijnsorganisatie WijZijn starten vanaf 15 december met het project Brandveilig leven.  Want de hulpdiensten komen altijd ter plaatse als het echt nodig is, maar juist in de minuten die daaraan vooraf gaan kunt u zelf iets doen. En niet alleen dan, nee u kunt er nu al mee beginnen. Dat is de essentie van het gehele project. Weten wat u zelf kunt doen om uw leefsituatie in en om huis (brand)veiliger te maken. Bijvoorbeeld het hangen van een werkende rookmelder kan echt uw leven redden. En dit dan ook vervolgens doen.

Het doel van het project is dat u als inwoner uiteindelijk in een veilige thuissituatie woont zodat wanneer de nood aan de man is de hulpdiensten ook direct de brand kunnen gaan bestrijden.

Voor het project zoeken wij ook nog betrokken inwoners die mee willen helpen dit onderwerp bij de andere inwoners onder de aandacht te brengen. Daarmee bent u dan niet alleen een Vooropletter voor uw eigen brandveiligheid, maar ook voor die van anderen binnen onze gemeente.

Wilt u meer weten over dit project of wilt u zich graag inzetten voor een brandveilig Roosendaal? Dan kunt u contact opnemen via brandveiligleven@wijzijntraversegroep.nl. De folder van Brandveilig Roosendaal kunt u vinden onder de link: Samen voor een Brandveilig Roosendaal

Stel uw vraag