Nieuws

Roosendaal ondersteunt inwoners met geldproblemen

Steeds meer mensen hebben geldzorgen en kunnen moeilijk rondkomen. Om te voorkomen dat mensen schulden opbouwen en/of gezondheidsproblemen krijgen, is het belangrijk dat ze tijdig hulp zoeken. In november start in de gemeente Roosendaal een campagne om inwoners hier bewust van te maken.

Toename geldzorgen

De stijgende energie- en gasprijzen en duurder wordende boodschappen hebben veel impact. Vier op de tien Brabanders geeft aan moeite te hebben om rond te komen. Meer dan de helft van alle Brabanders heeft last van gezondheidsklachten die te maken hebben met geldzorgen. Het gaat vooral om stress, slecht slapen en futloosheid. Dit blijkt uit recent onderzoek van Omroep Brabant en Newcom.

Durf advies te vragen

Een grote groep mensen durft geen advies in te winnen, soms ook uit schaamte. Om dit te doorbreken heeft de gemeente Roosendaal, samen met Inwonersondersteuning Roosendaal, een campagne ontwikkeld om inwoners bewust te maken en de drempel te verlagen om advies te vragen. Daarin delen ook drie inwoners hun persoonlijke verhaal. De campagne loopt van 14 november t/m 4 december 2022. Kijk voor meer informatie op de website van Inwonersondersteuning Roosendaal.  

Inwonersondersteuning Roosendaal

Inwonersondersteuning Roosendaal is het loket waar alle inwoners (18+) uit Roosendaal terecht kunnen met een vragen waar ze zelf niet uitkomen. De ondersteuning wordt gegeven door professionals van MEE West-Brabant en WijZijn Traverse Groep. De hulp is gratis en je hebt er geen verwijsbrief voor nodig.

 

Stel uw vraag