Nieuws

Presentatie deelnemers Youth Goals in Cultuurhuis

Tweede- en derdejaars leerlingen van het Norbertus en Gertrudis College en havo 4-leerlingen van het Jan Tinbergen College gaven op donderdagavond 21 oktober in Cultuurhuis een presentatie over hun deelname aan het dit voorjaar gestarte project YouthGoals. YouthGoals is ontstaan uit het landelijk concept Maatschappelijke Diensttijd waarbij jongeren zich vrijwillig inzetten voor een ander.

Projectleider Jessica Don van WijZijn Traverse Groep vertelt dat zij de bijhorende subsidie hebben aangevraagd. ,,Na Bergen op Zoom zijn we dit jaar ook in Roosendaal begonnen. In januari zijn de voorbereidingen gestart. We hopen door middel van dit project ieder half jaar ongeveer 100 vrijwilligers te vinden die zich voor een maatschappelijk doel inzetten.

'' Don geeft aan dat door de corona niet de klas kon worden ingegaan om leerlingen voor het project te interesseren maar dat dit via online sessies moest gebeuren: ,,Desondanks kregen we 62 aanmeldingen. De leerlingen moesten zelf met ideeën komen voor een project waarvoor ze zich 80 uur lang wilden inzetten. Die ideeën mochten ze zelf uitwerken of coaches van YouthGoals zochten een passend project. Havo 4-leerlingen kunnen dit project gebruiken als profielwerkstuk.

Opvallend was dat veel leerlingen iets met ouderen wilden doen. Door de corona was dit echter moeilijk. Toch organiseerden enkele leerlingen een graffitiworkshop voor mensen met dementie.'' De 14-jarige vrienden Jesse Pothof en Luc Bierstekers leggen uit dat zij onder andere aan het project meededen voor hun cv.

,,Om de buurt op te frissen hebben we in overleg met de gemeente het afgebrande huisje aan het AB-pad met graffiti verfraaid. We hopen verder te gaan met het maken van vrolijke borden bij het sfeerstrand.''

Meer informatie over YouthGoals Roosendaal

Bron: BN De Stem 22-10-2021

Stel uw vraag