Nieuws

Kindermishandeling dichterbij dan je denkt

Circa 3 procent van alle kinderen groeit op in een onveilige gezinssituatie. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. In de Week tegen Kindermishandeling van 15 t/m 21 november is hier aandacht voor.

 Een belangrijk misverstand is dat kindermishandeling vooral plaatsvindt bij bepaalde doelgroepen. Alsof kindermishandeling iets is dat ver weg gebeurt, maar dat is niet het geval. Het kan overal zijn, iedereen kan er mee te maken krijgen. In de Week tegen Kindermishandeling delen professionals, ouders en kinderen hun verhalen. Verhalen waar we van kunnen leren zodat we dit probleem op tijd kunnen signaleren. Hierdoor kunnen meer kinderen veilig opgroeien. Lees de ervaringen

Bij kindermishandeling zijn er verschillende organisaties die meer informatie of hulp kunnen bieden. Zo kan de huisarts meedenken, is Veilig Thuis bereikbaar voor hulp en advies en er is een Kindertelefoon. Ook zijn er wijkteams of buurtteams die laagdrempelig te bereiken zijn. Het begint bij een gesprek. Zowel voor ouders die in de knel zitten, als voor omstanders. Uitgangspunt is om samen met ouders en kinderen na te gaan wat de situatie is en welke hulp het meest passend zou zijn.

Maak jij je zorgen om een kind?

Iedereen kan, als hij zich zorgen maakt over een kind (anoniem), advies vragen en melden bij Veilig Thuis (0800-2000, gratis en 24/7 bereikbaar). Kinderen en jongeren kunnen ook om raad vragen bij de Kindertelefoon (0800-0432 en via de chat, elke dag van 11.00 tot 21.00 uur).

Wil je met een medewerker van WijZijn Traverse Groep hierover praten? Neem dan contact met ons op.

Stel uw vraag