Nieuws

Join us: online hulp voor jongeren die zich alleen voelen

De coronacrisis zorgt ervoor dat jongeren zich eenzamer voelen. Dit is vooral zorgwekkend voor jongeren die zich voor de crisis al eenzaam voelden. In Nederland voelt 8% van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich chronisch eenzaam. Join us brengt hier verandering in door jongeren samen te brengen en hen te helpen sociaal sterker te worden!

In samenwerking met onze organisatie start Join us twee groepen in Roosendaal (12-18 en 18-25 jaar). Vanwege de coronacrisis starten de groepen met online bijeenkomsten.

Online hulp voor jongeren

Join us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. Door de crisis zie je dat deze jongeren zich nog meer afzonderen. Ze maken bijvoorbeeld geen contact met anderen en zijn geneigd hun bed niet uit te komen. Juist voor hen is het belangrijk dat ze hulp krijgen, dat ze weer ergens naar uit kunnen kijken. Daarom biedt Join us online allerlei mogelijkheden. Zo kunnen jongeren meedoen met online bijeenkomsten, samen gamen of een-op-een appen met een jongerenbegeleider.

Join us helpt jongeren sociaal sterker te worden

Zodra de situatie het toelaat zullen de bijeenkomsten weer ‘offline’ plaatsvinden. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens de avonden zijn er ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun denkbeeld.

Drempelvrees

“Ik vond het spannend om naar Join us te gaan. En ook een beetje stom!”, zegt Lisa (17 jaar). Ze vertelt: “Voordat ik naar Join us ging had ik geen vrienden. Ik wilde dat wel graag, maar wist niet hoe ik het moest aanpakken. Tot ik hoorde van Join us. Ik vond het een beetje stom om te gaan. Ik had toch geen probleem? Gelukkig ben ik gegaan. Ik voel me prettig in de groep en heb er leuke vrienden ontmoet waarmee ik afspreek, ook buiten Join us.”

Kom erbij. Join us!

Ben je nieuwsgierig naar Join us? Iedereen is van harte welkom! Jongeren kunnen zich aanmelden via de website join-us.nu vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. In Roosendaal werkt Join us samen met het jongerenwerk van WijZijn Roosendaal. Join us is actief op 16 locaties in Nederland, waaronder grote steden als Tilburg, Den Bosch, Eindhoven en Rotterdam. 

Stel uw vraag