Nieuws

Hoe maak je eenzaamheid bespreekbaar bij jongeren?

Steljevoor is een campagne van NS en ProRail die mensen aanmoedigt om meer contact te maken, zodat iedereen zich vrolijker en minder eenzaam voelt. In de gemeente Roosendaal werd hier op vrijdag 1 oktober gehoor aan gegeven. Op het Stationsplein kregen voorbijgangers gratis koffie of thee en konden zij in gesprek gaan over dit onderwerp. In een uitzending van Zuidwest tv werd hier aandacht aan besteed.

“Meer dan vijftig procent van de Roosendaalse jongeren ervaart gevoelens van eenzaamheid. Het is best wel een groot ding, waar weinig aandacht aan wordt besteed. Wij willen laten zien dat het oké is om er met ons over te praten.", zo stelt Demi van Run, projectmedewerker bij Youth Goals

Samen een kop koffie drinken

In de coronatijd steeg het aantal aanmeldingen bij het jongerenwerk, dat samenwerkt met stichting Join Us. “Wekelijks kwamen er wel twee aanmeldingen bij. Jongeren misten het contact met leeftijdsgenoten. Sommigen zijn sociaal wat ongemakkelijk. Ze hebben als doel om bij ons vrienden te maken en contacten te onderhouden.” Dit gebeurt tijdens activiteiten als een silent disco en een graffiti-workshop. Samen een kopje koffie drinken zoals op deze dag op het Stationsplein kan hier, volgens Demi, ook aan bijdragen.

Bekijk de uitzending van Zuidwest tv.

Stel uw vraag