Nieuws

Buddylink verder onder de vlag van WijZijn Traverse Groep

In 2022 is Buddylink verder gegaan onder de vlag van WijZijn Traverse Groep. Projectleider Danny Garland en coördinator Maartje Verberk zijn de afgelopen maanden voortvarend aan de slag gegaan.

Kansarmoede doorbreken

Tijdens het Buddytraject worden vrijwilligers opgeleid om vanuit gelijkwaardigheid en empowerment een relatie op te bouwen met een persoon in kansarmoede. De buddy’s worden door Danny Garland van te voren gescreend en krijgen een intake voordat ze de opleiding volgen. Het buddytraject duurt 1,5 tot 2 jaar, afhankelijk van de situatie. De vrijwilliger (kansbiedende buddy) wordt opgeleid tot “Meester in empowerment” en kan daarna door Maartje gekoppeld worden aan een buddy in kansarmoede. Samen gaan ze op pad. Zo ontstaat er een vriendschapsrelatie op basis van gelijkwaardigheid, waarin beide buddy's het beste in zichzelf én in de ander naar boven halen. Niet door coaching, maar door oprechte aandacht en door er simpelweg te zijn.

Elkaar versterken

Op dit moment zijn er 36 buddy’s Roosendaal die elkaar versterken. Een aantal kansbiedende buddy’s zijn zich aan het oriënteren en starten na de zomer met de opleiding. De aanmeldingen komen vaak via de voedselbank. Maartje is daar elke woensdagochtend aanwezig bij de (her)intakes. Maar ook via de sociaal werkers, Inwonersondersteuning Roosendaal en via de website www.buddylink.nl melden mensen zich aan.

Publiciteit

Om Buddylink onder de aandacht te brengen in Roosendaal, gaat het team naar evenementen en bijeenkomsten om het initiatief onder de aandacht te brengen. Zo staan ze zaterdag 17 september op de duurzaamheidsmarkt. Afgelopen maand hebben ze flyers uitgedeeld in het centrum van Roosendaal. Dat leverde mooie verhalen, nieuwe buddy’s en nieuwe aanmeldingen op.

Zelf buddy worden?

Word jij hier enthousiast van? Wil je zelf buddy worden of ken je iemand die dat leuk zou vinden? Of heb je wellicht een inwoner van Roosendaal in gedachte die wel een buddy kan gebruiken? Of misschien denk je wel… dat willen wij ook in onze gemeente! Aarzel dan niet en neem contact op met Danny of Maartje. Kijk voor meer informatie op de website www.buddylink.nl of mail naar info@buddylink.nl.

 

Stel uw vraag