U wilt ouderenmishandeling melden

Merkt u dat een oudere persoon in uw omgeving mishandeld wordt? Bijvoorbeeld door een familielid of een verzorgende? Blijf niet zitten met uw vermoedens en schakel de hulp in van WijZijn. WijZijn kan u helpen!

Grijp in bij ouderenmishandeling

Misschien heeft u enkele signalen opgevangen: een ouder iemand met een slecht verzorgd uiterlijk, urinegeur, blauwe plekken op vreemde plaatsen, somber of lusteloos, angstig en schrikachtig of onderdanig gedrag. Goed dat u aandacht besteedt aan het signaal dat u heeft opgemerkt. U kunt iets doen door uw vermoedens te melden, ook als u het niet zeker weet. 

Samenwerking

WijZijn wil dat ouderenmishandeling stopt en maakt zich hier hard voor. In West-Brabant nemen we deel aan het consultatieplatform Ouderenmishandeling.

Onze partners zijn GGZWNB, TanteLouise-Vivensis, TWB, Surplus en BWI Woensdrecht. Wanneer er een melding van ouderenmishandeling binnenkomt, bespreken deze partners de melding en kijken we samen naar oplossingen. 

Meer informatie?

  • Veilig Thuis is het advies- en meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling. Bel Veilig Thuis op 0800 - 2000 (gratis en 24/7 bereikbaar). Vanuit het buitenland kunt u bellen naar +31 703119007 (niet gratis).
  • Meer informatie vindt u op www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl​.

Bekijk het aanbod in uw gemeente

Stel uw vraag