U wilt huiselijk geweld melden

Merkt u dat iemand in uw omgeving mishandeld wordt? Bijvoorbeeld door een familielid? Blijf niet zitten met uw vermoedens en schakel de hulp in van WijZijn. WijZijn kan u helpen!

Grijp in bij huiselijk geweld

Misschien is er bij u in de omgeving een gezin waar sprake is van veel herrie of ruzie. Of er wordt gescholden, gedreigd, geslagen, psychische druk uitgeoefend of dingen verboden. Of u kent iemand die wel heel vaak verwondingen heeft en daar ongeloofwaardige verklaringen voor geeft. Of iemand die angstig, schrikachtig of depressief is. Ook als het huisdier niet goed behandeld of verwaarloosd wordt, kan dat een teken zijn dat het niet goed gaat in het gezin. Dan kan het gaan om huiselijk geweld. Het is belangrijk dat u iets doet. Ook als u twijfelt.

Veilig Thuis inschakelen

Veilig Thuis is het advies- en meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling. Bel Veilig Thuis op 0800 - 2000 (gratis en 24/7 bereikbaar). Vanuit het buitenland kunt u bellen naar +31 703119007 (niet gratis).

Meer informatie vindt u op www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl.

Bekijk het aanbod in uw gemeente

Verhalen uit de praktijk

Geen gemakkelijke jeugd

“De eerste keer dat het misging, kan ik me nog goed herinneren. Op een avond, vlak voor ons huwelijk, waren we op stap geweest. Bryan had teveel gedronken en ik voelde dat hem iets dwars zat”, zo vertelt Babette Schippers. Babette werd jarenlang mishandeld door haar man.

Stel uw vraag