Ik maak me zorgen over iemand

Soms maakt u zich over iemand. U merkt bijvoorbeeld dat iemand vereenzaamt of zichzelf ernstig verwaarloost, maar geen hulp zoekt. U wilt graag iets doen om te voorkomen dat de situatie verslechtert. Of in het ergste geval uit de hand loopt.

Eropaf-team Roosendaal

Voor wie
Iedereen die zich zorgen maakt over een ander, kan bij ons aankloppen. Een familielid, kennis of buurvrouw, dat maakt niet uit. Het is fijn als mensen oog hebben voor elkaar. Ook een politieagent, woningbeheerder of jongerenwerker kan met ons contact opnemen.

Op welk moment bel ik?
U belt als u iemand kent met wie het niet goed gaat. U weet dat die persoon zelf geen stappen onderneemt om de situatie te verbeteren. U bent bezorgd en u hebt misschien zelf al geprobeerd om met die persoon in gesprek te komen. Dit heeft echter nog niet voldoende effect gehad. In zulke gevallen belt u ons.

Wat doen wij?
In de gemeente Roosendaal gaat ons Eropaf-team op bezoek bij mensen die geen hulp vragen, maar eigenlijk wel hulp nodig hebben. Het gaat vaak om mensen die geïsoleerd leven en kampen met uiteenlopende problemen, zoals schulden, vervuiling, opvoedproblemen, ziekte, burenconflicten, vergeetachtigheid, alcohol, drugs, eenzaamheid en meer. 

Oplossing
Na uw signaal gaan wij op huisbezoek. We doen er alles aan om met de betreffende persoon in gesprek te komen. Ook als dat niet meteen lukt, geven we niet op. Eenmaal binnen praten we met hem of haar over de situatie en helpen we bij het vinden van een oplossing voor de problemen.

Contact:
Tel. 0164 – 29 94 91
Ma t/m vr van 9.00 – 17.00 uur
e-mail eropaf-team@wijzijntraversegroep.nl 

Stel uw vraag