Ziekte en gezondheid

Een (ernstige) ziekte verandert uw leven. Er is tijd nodig om een nieuw evenwicht te vinden. Wij kunnen daarbij helpen.

Ondersteuning tijdens ziekte

Wij zijn er als u ziek bent, maar ook als u zorgt voor iemand die ziek is. Het is een hele kunst om goed met de situatie om te gaan. Blijf niet lopen met uw probleem, maar vraag hulp. Onze professionals kunnen u helpen in een persoonlijk gesprek of online. Net wat u prettig vindt.

 

Waarmee kunnen wij u helpen?


Omgaan met ziekte

De gesprekken kunnen plaatsvinden bij WijZijn op kantoor of bij u thuis, u geeft zelf aan wat u prettig vindt. Soms is één keer praten voldoende, soms zijn meer gesprekken nodig. We nemen de tijd om naar u te luisteren. Rustig en zonder te oordelen. Samen kijken we naar wat nuttig is in uw situatie. Kleine, haalbare stappen. Onze insteek is altijd positief. Niets moet, alles mag. De meeste cliënten ervaren na afloop dat ze beter kunnen omgaan met de ziekte of beperkingen. Ook kunnen ze beter omgaan met reacties van de omgeving. De kwaliteit van hun leven is verbeterd.

Maakt u zich zorgen over iemand? Neem dan contact op met het Eropaf-team: Hilde Martens (dinsdag t/m donderdag): (06) 8161 3635. Of Natasja de Wit (maandag t/m donderdag): (06) 1485 8937. E-mail: eropaf-team@wijzijntraversegroep.nl. Lees meer over het eropaf-team

Gratis en zonder verwijsbriefje

Onze hulp is gratis en zonder verwijsbriefje. Het is fijn om te praten met iemand die u begrijpt en die weet hoe u uw problemen kunt aanpakken. Ook online kunt u uw vraag stellen - zelfs anoniem! WijZijn gaat zorgvuldig om met uw privacy. De gesprekken zijn vertrouwelijk en zelfs online kunt u uw vragen anoniem stellen. We houden ons aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens en nemen geen contact op met anderen, tenzij u toestemming geeft.

Verhalen uit de praktijk

Een draaikolk van emoties

Bij de vriend van Ilse de Bruijn werd een goedaardige hersentumor geconstateerd. De ziekte en de bijkomende beperkingen trokken een zware wissel op Ilse en haar relatie.

Stel uw vraag