Mantelzorg

Wij ondersteunen mantelzorgers op allerlei manieren. Zodat zij beter kunnen zorgen voor familie, buren, vrienden of anderen. En het zorgen hen gemakkelijker valt.

 

 

 

 

Ondersteuning bij mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor een chronische zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Het bestaat in allerlei vormen. Sommige mensen helpen anderen met huishoudelijk werk of komen iedere dag even langs. Anderen zorgen dagelijks voor een zorgbehoeftige partner of een ziek familielid. WijZijn helpt en ondersteunt.  

Waarmee kunnen wij u helpen?


Talenten van mantelzorgers

Het kan zijn dat de zorg voor de ander geleidelijk aan is gegroeid en een vanzelfsprekend deel van uw dagelijks leven is geworden. U kunt ook mantelzorger zijn geworden na een plotselinge crisis van een ander die op u rekent. Slechts weinig mantelzorgers hebben de gelegenheid gehad hun rol bewust en weloverwogen op zich te nemen. Hoe uw situatie ook is u moet op uw grenzen letten. U heeft als mantelzorgster geweldige talenten die nodig zijn voor degene voor wie u zorgt. Wij willen er samen met u voor zorgen dat u op een fijne en goede manier hier mee door kan gaan. Waar nodig ondersteunen we u.

Aanbod trainingen en workshops

Ook bieden wij mantelzorgers ondersteuning door het verzorgen van diverse workshops en trainingen gericht op mantelzorg. Hiervoor werken wij samen met de Vrijwilligersacademie Bergen op Zoom. Via de Vrijwilligersacademie kunnen vrijwilligers èn mantelzorgers diverse workshops, trainingen, presentaties en cursussen volgen. Deelname is altijd gratis. Kijk vrijblijvend of er iets bij is dat u leuk of interessant vindt. Het aanbod van de Vrijwilligersacademie Bergen op Zoom vindt u hier.

Nieuwsbrief Mantelzorg

Klik hier

Gratis en zonder verwijsbriefje

Onze hulp is gratis en zonder verwijsbriefje. Het is fijn om te praten met iemand die u begrijpt en die weet hoe u uw problemen kunt aanpakken. Ook online kunt u uw vraag stellen - zelfs anoniem! WijZijn gaat zorgvuldig om met uw privacy. De gesprekken zijn vertrouwelijk en zelfs online kunt u uw vragen anoniem stellen. We houden ons aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens en nemen geen contact op met anderen, tenzij u toestemming geeft.

Verhalen uit de praktijk

Je wereld is klein als mantelzorger

Mevrouw Janssen uit Bergen op Zoom zorgde 34 jaar voor haar zieke man, die leed aan de gevolgen van een hersenembolie en later COPD.

Stel uw vraag