Activiteiten van WijZijn

WijZijn organiseert verschillende activiteiten in Bergen op Zoom! Wilt u iets (actiefs) ondernemen en wilt u nieuwe contacten opdoen? Bekijk een overzicht met onze beschikbare activiteiten en meld u aan!

Onze aankomende activiteiten

In samenwerking met tal van andere organisaties, organiseert WijZijn verschillende activiteiten. Van stijldansen tot geheugentrainingen en van fotografiecursussen tot middagen voor weduwen en alleenstaanden. Bekijk hier een overzicht met onze eerstvolgende activiteiten!

Meer weten over onze activiteiten?

Bent u geïnteresseerd in een van onze activiteiten? Schroom niet en neem contact met ons op! Wij kunnen u meer informatie geven en kunnen uw aanmelding direct verwerken. Let op de activiteiten worden alleen in Bergen op Zoom georganiseerd.
 

Verfijn uw keuze

 • Wandeling voor mantelzorgers

  Het Steunpunt Mantelzorg Bergen op Zoom organiseert een natuur wandeling. Maak op een ontspannen manier contact met lotgenoten. Ondertussen krijgt u uitleg over de geschiedenis en de natuur van dit onderdeel van de natuurpoort de Zoom – Kalmthoutse heide.

 • Fotografiecursus ‘Van kiekje tot foto’

  Wilt u leren hoe u van een kiekje een echte foto maakt? Neem dan deel aan de fotografiecursus ‘Van kiekje tot foto’. Albert Joosen, zeer bekend als fotograaf in Bergen op Zoom, geeft fotografieles aan 55-plussers. Albert zal dat op de hem bekende bevlogen, vakkundige en voor anderen zeer inspirerende wijze doen.

 • Cursus Geheugentraining

  ‘Als u ouder wordt, wordt alles slechter. Behalve het vergeten: dat wordt beter.’ Is deze uitspraak op u van toepassing en heeft u moeite met het herinneren van bepaald zaken? Net zoals we lichamelijk meer beperkingen krijgen, neemt ook het vermogen van ons geheugen geleidelijk af. Op zich een normaal verschijnsel. Maar zeker brengt het verminderen van het geheugen ook lastigheden met zich mee

 • Mindfulness voor mantelzorgers

  Voor een ander zorgen gaat vaak gepaard met emoties. Verdriet, boosheid, frustraties, ongeduld, zorgen maken, schaamte, veel mantelzorgers herkennen dit. Maar het geeft ook rust,  als je zelf voor je dierbare kunt zorgen. Tijdens deze Mindfulness-training leer je alle emoties toe te staan.

 • Solo-Actief-Samenclub 55+club voor weduwen, weduwnaars en alleenstaanden

  Alleenstaand zijn kan veel redenen hebben. U kunt uw partner verloren hebben, gescheiden zijn of single zijn. Voor veel alleenstaanden kan het moeilijk zijn om contacten en daaruit voortvloeiende activiteiten te ondernemen en te onderhouden. Eenzaamheid of ‘het vijfde wiel aan de wagen’ kan hierbij het gevoel zijn.

 • Scootmobielclub ‘Samen onderweg’

  Scootmobielclub ‘Samen onderweg’. 
  WijZijn heeft in haar activiteitenprogramma een club voor scootmobielgebruikers in de gemeente Bergen op Zoom. De club heeft als doel nieuwe impulsen te creëren in uw situatie. Door u veilig met de scootmobiel te kunnen verplaatsen en door mensen te ontmoeten in dezelfde situatie en door gezellige activiteiten samen te ondernemen

 • 55-pluskoor ‘The Sunflowers’

  Het 55-pluskoor ‘The Sunflowers’ kan nog altijd dames en heren gebruiken die graag zingen. The Sunflowers staan onder leiding van Ineke de Vries en het koor repeteert iedere woensdagochtend van 10.15 tot 11.30 uur in steunpunt het Zonneplein in Bergen op Zoom.

 • Variétégezelschap ‘Spek en Bonen’

  Ons gezelschap is bedoeld voor iedereen met gevoel voor toneel, dramatiek, expressie en een gulle lach. We oefenen op verschillende terreinen. Een playback, een kleine dans, een dialoog, gemoedsuitdrukking en meer. We maken samen leuke stukjes of filmpjes die bij allerlei verschillende activiteiten opgevoerd kunnen worden. Dit alles onder deskundige leiding. Om uiteindelijk samen met uw leeftijdgenoten plezier te beleven aan het toneelspel. Wij nodigen u van harte uit.

 • 55-Plus Stijldans/social dance

  Stijldansen/social dance met andere 55-plussers? Dat kan in Bergen op Zoom onder leiding van docent Gerard Jordans! U wordt op elke woensdagmiddag  verwacht in de Korenaere aan de Korenmarkt in Bergen op Zoom. We verwachten dat u verschijnt in gemakkelijk zittende kleding en schone, gemakkelijke dansschoenen (geen zolen die strepen geven, geen spekzolen en geen scherpe hakken).

 • 55-Plus Sportief wandelen

  Wilt u uw conditie verbeteren, gezondheidsklachten voorkomen, lichamelijk én geestelijk ontspannen en genieten van de buitenlucht? En heeft u behoefte aan gezelligheid en het uitbreiden van de sociale contacten? Neem dan deel aan 55-Plus Sportief wandelen! Iedere dinsdag van 13.00 tot 14.00 uur.

 • Bewegen & Ontspannen op en rond de stoel

  Ouder worden kan problemen en beperkingen met zich meebrengen. Bijvoorbeeld beperkingen op het gebied van bewegen en uithoudingsvermogen. Ook problemen op het gebied van ontspannen komen voor, zoals verminderde slaap en verwerkingsproblemen. Dit hoort bij het leven, maar kan wel uw doen en laten beïnvloeden. Samen kunnen we hieraan werken.

 • Bewegen & ontspannen

  Ouder worden kan problemen en beperkingen met zich meebrengen. Bijvoorbeeld beperkingen op het gebied van bewegen en uithoudingsvermogen. Ook problemen op het gebied van ontspannen komen voor, zoals verminderde slaap en verwerkingsproblemen. Dit hoort bij het leven, maar kan wel uw doen en laten beïnvloeden. Samen kunnen we hieraan werken.

 • Fit & Spel

  Spelen is iets wat we eigenlijk nooit moeten verleren. Het ruimt de geest op en geeft plezier. Daarnaast vraagt de huidige inactieve levensstijl van veel mensen over het algemeen meer aandacht voor wat extra bewegen.

 • Folklore Lijndans

  Wordt u een dagje ouder en ervaart u beperkingen op het gebied van bewegen, zoals beweeglijkheid en uithoudingsvermogen? Met Folklore Lijndans kunt u op een plezierige manier met een groep van uw leeftijdgenoten praktisch oefenen. Bij Folklore Lijndans ligt het accent op dansvormen gebaseerd op folklore, in dans en muziek, uit vele landen. Na afloop kunnen we gezamenlijk thee en koffie drinken.

 • Gymnastiek / Meer Bewegen voor Ouderen

  Ouder worden kan problemen en beperkingen met zich meebrengen. Bijvoorbeeld beperkingen op het gebied van bewegen en uithoudingsvermogen. Ook problemen op het gebied van ontspannen komen voor, zoals verminderde slaap en verwerkingsproblemen. Dit hoort bij het leven, maar kan wel uw doen en laten beïnvloeden. Samen kunnen we hieraan werken.

 • Nordic Walking

  Wandelen met stokken is een complete training die geschikt is voor iedereen. Nordic Walking is eigenlijk wandelen+! U verbetert uw conditie, traint uw benen, billen, buik, rug en armen en u heeft weinig kans op blessures. En u geniet ook nog eens van de buitenlucht, samen met een groep leeftijdsgenoten! Na afloop drinkt u gezamenlijk koffie of thee (op eigen kosten).

 • Oriëntaalse buikdans

  Buikdans, oorspronkelijk een vruchtbaarheidsdans, is een isolatiedans waarbij je niet alleen je buik, maar ieder deel van je lichaam beweegt. Daarbij ontwikkel je harmonische bewegingen en lichaamsbewustzijn. Iedereen kan buikdansen, onafhankelijk van lichaamsbouw, leeftijd of geslacht.

 • Seniorobics

  Intensief en ritmisch bewegen om een optimale conditie te behouden; dat is wat we doen tijdens Seniorobics. Want de huidige levensstijl vraagt over het algemeen meer aandacht voor wat extra bewegen.

 • 55-Plus Tai Chi

  Tai Chi is een therapievorm van de traditionele Chinese geneeskunde. Tai betekent meest verheven, Chi staat voor levensenergie. Tai Chi kun je dus vertalen als het trainen van de levensenergie.

   

 • Dansen maar! Halsteren

  DANSEN MAAR! is gericht op Bewustzijn, Beweging en Balans.
  Muziek en danstechnieken zullen zeer breed zijn. Van klassiek tot modern. Van ballet tot aerobics, oriëntaals. Met veel inbreng van de deelnemers zelf.
  Plezier in het dansen en met elkaar horen daarbij.
  Iedereen vanaf 55 jaar is welkom.
   

 • Stadsacademie Bergen op Zoom

  www.stadsacademieboz.nl

  Een leven lang leren en actief blijven, wie wil dat niet?
  Iedereen die dit leest nodigen we uit actief op zoek te gaan op deze website van de stadacademie Bergen op Zoom.
  Wilt u zich nog ergens in verdiepen? Meer bewegen? In contact komen met anderen? Of noodzakelijke dingen leren om bij te blijven in de Nederlandse maatschappij? 
  Het kan allemaal!!
  Aanbieders (onze partners) van cursussen en activiteiten verenigen zich op deze website en geven u een zo compleet mogelijk overzicht van de mogelijkheden in de gemeente Bergen op Zoom.

  Verenigingen, instellingen, clubs en organisaties die cursussen en activiteiten aanbieden kunnen zich melden.
  activiteiten@wijzijntraversegroep.nl 

  En u? Vooral niet twijfelen en ga iets doen voor uzelf en kijk wat er in de gemeente Bergen op Zoom allemaal aan aanbod is.

 • meditatief ontspannen

  meditatief ontspannen

  Een les voor iedereen die zijn mindfulness beoefening wil ontwikkelen of verdiepen en zo de balans tussen lichaam en geest wil herstellen en met meer vreugde in het leven wil staan.Verhelderende inzichten en praktische oefeningen die je leven kunnen veranderen en zelfs helpen om je brein krachtiger te maken.

  Eenvoudige oefeningen om via Mindfulness je stress, angst en pijn te verlichten. Een manier om weerbaarder te worden bij de tegenslagen van het leven en die helpt tot wanhoop leidende denkpatronen te doorbreken. Een verkenningstocht door lichaam en geest om de ware aard van iedere ervaring duidelijk en helder te leren zien. Concrete oefeningen en meditaties die helpen bij het verdiepen van inzicht.

  Mindfulness, Yoga, Tai Chi en Chi Kung worden gepresenteerd als één beoefening die het lichaam stimuleert, de geest bevrijdt en mededogen, gelijkmoedigheid en vreugde opwekt. Door rustige, gerichte bewegingsoefeningen kunnen we de balans in lichaam en geest weer herstellen.

  Bes emd voor iedereen, gezond of niet, die zijn of haar beperkingen wil overstijgen en wil groeien naar hogere niveaus  van gezondheid en welbevinden, gebaseerd op onze innerlijke talenten om te ontspannen, aandacht te schenken, bewust in het hier en nu te leven en tot inzicht te komen. Je krijgt doeltreffende strategieën die je kunt gebruiken terwijl je naar je werk rijdt, de hond uitlaat of de afwas doet. Oefeningen die je naar behoefte kunt aanpassen, helpen je om je aandacht zo te richten dat je in je dagelijks leven meer bereikt met minder inspanning.

  En zoals het hoort bij Beweegwijzer; u beweegt gezellig met een groep, met na afloop de gebruikelijke thee.

  Heeft U belangstelling of wilt U meer informatie, bel gerust.

  Telefoon 237056

  Email: activiteiten@wijzijntraversegroep.nl

  “Er zijn 36-duizend wegen om te bewandelen, maar de bestemming is dezelfde”.

Meer weten over onze activiteiten?

Wilt u meer weten over onze activiteiten? Neem dan gerust contact met ons op.

0164 - 23 70 56

Stel uw vraag